Vrijedna 45.000 eura

DVD-u Kumrovec isporučena nova vatrogasna oprema iz Fonda solidarnosti EU 

Objavljeno: 26.05.2023. zagorjeinternational

Dobrovoljno vatrogasno društvo Kumrovec je 17. lipnja prošle godine potpisalo Ugovor s Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Hrvatske o dodjeli bespovratnih sredstava iz Fonda solidarnosti Europske unije, a sada je DVD-u isporučena vatrogasna oprema i tehnika, financirana iz Fonda solidarnost Europske unije kroz projekt “Financiranje službi spašavanja za potrebe stanovništva nastalih kao posljedica serije potresa počevši od 28. prosinca 2020. godine”.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 44.775,37 eura, a tim je sredstvima nabavljena nova oprema u zamjenu za onu oštećenu, uništenu i rashodovanu. 

– Zahvaljujemo Europskoj uniji, Ministarstvu unutarnjih poslova, Upravi za europske poslove, međunarodne odnose i Fondove europske unije na dodijeljenim financijskim sredstvima. Zahvaljujemo se dobavljačima, tvrtki ‘Radio-Moto d.o.o.’, ‘Ergo-Tehnika’ i ‘RescuEd’ koji su isporučili robu i opremu, te sudjelovali i pripomogli u realizaciji ovog projekta – poručili su iz DVD-a te dodali da je ova oprema od iznimnog značaja za operativni rad, ali i uvježbavanje operativnih vatrogasaca. 

– Omogućit će nam daljnje operativno djelovanje u svrhu pružanja pomoći, zaštite i sigurnosti našim mještanima, ali i zaštitu operativnih vatrogasaca na intervencijama – kažu iz DVD-a.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba