Odbili igrati u duginim bojama pa ih klub suspendirao

Odbili igrati u duginim bojama pa ih klub suspendirao

Objavljeno: 14.05.2023. zagorjeinternational

U znak podrške LGBTIQ+ zajednici i borbi protiv homofobije, francuski prvoligaši će u 35. kolu Lige 1 nositi dresove s duginim bojama. Brojevi na dresovima ovim će povodom biti u bojama koje su zaštitni znak LGBTIQ zajednice, no neki igrači su ih odbili nositi.

Toulouse je suspendirao čak petoricu nogometaša koji su odbili nositi dresove s duginim bojama. Zakaria Aboukhlal, Fares Chaibi, Moussa Diarra, Logan Costa i mladi bosanskohercegovački nogometaš Said Hamulić neće biti u konkurenciji za dvoboj protiv Nantesa, piše L’Equipe. Navedeni igrači ne slažu se s porukom koju promiče Ligue 1 pa su odbili igrati, a klub je uzvratio suspenzijom, prenosi 24sata.

Nije poznato hoće li se suspenzija produžiti i na ostale utakmice, kao ni čeka li ih financijska kazna zbog ovog postupka.Hamulić je ove zime došao u Toulouse iz poljskog Stal Mieleca za 2,5 milijuna eura. Tek su mu 22 godine, rođen je u Nizozemskoj, ali roditelji su mu iz BiH pa ima dvojno državljanstvo i mogućnost nastupa za tamošnju reprezentaciju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba