On je u podrumu kuće pucao iz pištolja u vreću s pijeskom...

Dvadesetgodišnji ubojica iz Srbije otkrio motive masakra

Objavljeno: 12.05.2023. zagorjeinternational

Uroš Blažić (20), koji je prošli tjedan u Srbiji ubio osam osoba i ranio njih 15, objasnio je istražiteljima kako je taj masakr počinio jer je u osnovnoj školi trpio nasilje. Informacije su to koje donosi Blic.

Rekao je još i da su ga mještani ismijavali i radili zavjeru protiv njega. Blažić je od ranije imao doticaj s oružjem. Kako piše Blic, 2021. godine na tavanu kuće pronašao je kalašnjikov i pištolj. Povremeno je išao u jednu streljanu, a navodno je pucanje vježbao i u podrumu svoje kuće. Kako je ispričao, on je u podrumu kuće pucao iz pištolja u vreću s pijeskom. Njegov otac Radiša Blažić, koji je u međuvremenu uhićen, potpukovnik je Vojske Srbije.

Prilikom pretresa objekata koje koristi osumnjičeni Radiša Blažić nađeno je nekoliko stotina metaka različitog kalibra, punjenje za municiju, jedan pištolj i jedan revolver. Njemu se na teret stavlja nedozvoljeno držanje oružja i stavljanje u promet eksplozivnih naprava.

Otac kriminalac

Iako mještani sela u kojima je počinio zločin kažu da su Blažića poznavali tek površno, on inzistira na priči o ismijavanju.

– Osjećao sam podsmijeh, ruganje, ismijavanje. Mještani su stvarali zavjeru protiv mene – rekao je i dodao kako su navodno mještani sela pričali loše stvari o njegovom ocu, između ostalog i da je kriminalac.

– Od malih nogu gledam nepravdu i tugu, nepravda društva se reflektirala na mene. Nemam idole, ja sam pravoslavac, Srbin, kršćanin, ne pušim, ne pijem alkohol – rekao je Blažić, prenosi Blic.

Reality

Tijekom svog iskaza, u kojem je pokušao opravdati monstruozni zločin, spomenuo je i kako se družio s javnim osobama. On je ispričao kako je bio blizak s pojedinim ljudima koji su sudjelovali u reality emisijama, a čak je to naveo kao razlog ljubomore za koju je tvrdio da je drugi osjećaju prema njemu.

Blažić je saslušan u Višem javnom tužiteljstvu u Smederevu i određen mu je pritvor do 30 dana. On je tom prilikom ispričao kako je želio “zaplašiti selo”.

– Priznao je da je izvršio masakr, navodeći da je upotrebom automatske puške i pištolja na tri lokacije na teritoriju Smedereva i Mladenovca pucao na više osoba koje su se nalazile u grupi, a koje nije poznavao, da bi zaplašio stanovništvo navedenih naseljenih mjesta – ispričao je jedan od izvora Blica.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba