Pokrenuta peticija za oduzimanje dozvola televizijama Pink i Happy

“S dječjim programom imaju veze samo kada pozovu političara za kojeg svjedoci tvrde da podvodi maloljetnice”

Objavljeno: 05.05.2023. zagorjeinternational

Na internetu je osvanula peticija kojom se traži oduzimanje dozvola srpskim televizijama Pink i Happy, javlja Index.

– Zahtijevamo da se televizijama Pink i Happy ne dodijele nacionalne frekvencije. Ove dvije televizije su dodijeljene nacionalne frekvencije koristile u velikoj mjeri za kršenje Zakona o elektronskim medijima – stoji u opisu peticije, a u nastavku su autori peticije detaljnije pojasnili zbog čega je ona pokrenuta.

– Iako opći pružatelji medijskih usluga, što znači da moraju imati dokumentarni, kulturni, znanstveno-obrazovni i dječji program, ove dvije televizije s dječjim programom imaju veze samo kada u studio pozovu lokalnog političara za kojeg svjedoci tvrde da podvodi maloljetnice i mi imamo obavezu stati na put takvim gadostima, bez obzira na potencijalna neslaganja, politička razilaženja ili različita opredjeljenja – stoji u objašnjenju koje potpisuje Luka Tripković iz Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti i narodnog pokreta Kreni – Promjeni.
“Ne želim da nezdravo postane normalno”, “Da bude zaustavljeno mentalno trovanje nacije”, “Propagira nemoral, kriminal, zlostavljanje, diskriminaciju, kršenje ljudskih prava, krivična djela, destrukciju, čime utječe duboko na svijest ljudi i uznemiravanje javnosti. Neograničenim prikazivanjem i necenzurom sadržaj je dostupan maloljetnim licima, koja ne smiju konzumirati dati sadržaj iz već navedenih razloga”, samo su neki od razloga za oduzimanje dozvola Pinku i Happyju koje su naveli potpisnici peticije u komentarima
Do sada, ova peticija ima preko 300 tisuća potpisa, a brojne poznate osobe putem društvenih mreža pozvale su na njeno potpisivanje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba