Održana konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Varaždina, za predsjednika izabran Lovro Lukavečki

“Koristit ću svoj položaj da vratimo dignitet Gradskom vijeću, te da ga približimo građanima”

Objavljeno: 28.04.2023. zagorjeinternational

U Velikoj koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu u četvrtak je održana konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Varaždina. Otvorila ju je V.d. pročelnice Upravnog odjela za poslove gradonačelnika i Gradskog vijeća Anica Mušanović, a na njoj je izabrana Mandatna komisija te su novoizabrani vijećnici položili svečanu prisegu.

Formirani su Odbor za izbor i imenovanje, Odbor za statutarno-pravna pitanja te Odbor za financije i proračun. Vijećnici su jednoglasno izabrali predsjednika Gradskog vijeća Lovru Lukavečkog te potpredsjednicu Gordanu Marsenić iz redova predstavničke većine.

Gradonačelnik Neven Bosilj čestitao je vijećnicima i novom predsjedniku Lukavečkom te im poželio uspješan rad. 

Novi put i novo vrijeme

– Vjerujem da je ovo novi put i novo vrijeme i da će ovo Gradsko vijeće kao predstavnička vlast puno bolje surađivati s nama na izvršnoj vlasti. Drago mi je što imamo jednog od najmlađih predsjednika Gradskog vijeća u Hrvatskoj, ali i ostale mlade vijećnike u novom sazivu, jer svi govore da su mladi budućnost, a ovaj grad je pokazao da su sadašnjost – rekao je gradonačelnik te najavio kako se donošenjem proračuna kreće s radom u petoj brzini kako bi se nadoknadilo pet mjeseci stajanja u mjestu: 

– Mislim da više neće biti opstrukcija u radu i da ćemo moći pokrenuti sve procese koje planiramo. Idući tjedan imamo i prvu radnu sjednicu, usvaja se proračun i zatim ide pedesetak javnih nabava u isto vrijeme jer smo nažalost izgubili dosta vremena. Kreće i zaduživanje za bale koje ćemo konačno maknuti. Zemljište koje ćemo osloboditi moći ćemo kapitalizirati i tako vraćati taj kredit, a Brezje će postati jedan od glavnih zamašnjaka gospodarskog razvoja Varaždina. Raspisujemo natječaj za glavni projekt za Kućansku rampu za koji imamo lokacijsku dozvolu, ide vrtić u Hrašćici, dogradnja 3. i 7. osnovne škole, veće naknade za novorođenčad, umirovljenike. Puno toga će se napokon pokrenuti – najavio je Bosilj. 

Također, dodao je da oko suradnje s drugim političkim opcijama pruža ruke svima koji žele raditi na dobrobit Grada.

Predsjednik Gradskog vijeća Lukavečki zahvalio je stranačkim kolegama, gradonačelniku, zamjeniku gradonačelnika, ali i svim drugim gradskim vijećnicima koji su mu ukazali povjerenje. 

– I u prošlom sazivu Gradskog vijeća mi iz SDP-a smo pokazali da brinemo za mlade, našim brojnim inicijativama i projektima, a izbor mene kao predsjednika pokazao je još jednom koliko se uistinu naglasak stavlja na mlade. Jedina smo stranka koja ima čak troje vijećnika mlađih od 30 godina, a sada i predsjednika Gradskog vijeća. To je za mene velika čast, ali i velika odgovornost. Bit ću uporan i dosljedan, otvoren za dijalog i konstruktivnu raspravu, maksimalno komunicirati s građanima i koristiti svoj položaj da vratimo dignitet Gradskom vijeću, ali i da ga približimo građanima – rekao je novoizabrani predsjednik Lukavečki.

Prva radna sjednica na kojoj će se donijeti proračun Grada Varaždina već je u pripremi i održat će se u petak, 5. svibnja.

Vijećnici Gradskog vijeća Varaždina su:

·  SDP (12 vijećnika): Lovro Lukavečki, Blaženka Beli, Gordana Marsenić, Josip Garić, Klara Huzjak, Biserka Ivek, Dražen Jagić, Damir Đopar, Lidija Maček, Danka Marić Paravinja, Leonard Sekovanić i Filip Težak; 

·   Lista grupe birača Ivana Čehoka (četiri vijećnika): Ivan Čehok, Mario Lešina, Stjepan Cepanec i Danijela Puškadija;

·   koalicija HDZ i HSU (tri vijećnika): Damir Habijan, Spomenka Kiđemet-Piskač i Aranka Oreški;

·   Lista grupe birača nositeljice Dubravke Novak (jedan vijećnik): Dubravka Novak;

·   Narodna stranka-Reformisti (jedan vijećnik): Devid Kos.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba