Investicije teške preko 400.000 eura

U Loboru traje uređenje javne infrastrukture oštećene u petrinjskom potresu

Objavljeno: 19.04.2023. zagorjeinternational

Na području Lobora u tijeku je sanacija prometnica koje su oštećene u petrinjskom potresu, za što su osigurana bespovratna sredstva iz Fonda solidarnosti Europske unije. Riječ je o dvije dionice cesta u ukupnoj dužini od gotovo 2,5 kilometra, a radi se o Ulici Dragutina Domjanića u Loboru te nerazvrstanoj cesti u Vojnovcu Loborskom. 

Vrijednost radova koji su u tijeku je gotovo 342.000 eura, a izvođač je tvrtka ‘Živina d.o.o.’.  

– Zahvaljujući prijavi sanacije prometnica na Fond solidarnosti, osigurali smo značajna sredstva za njihovo uređenje. Radovi na obje lokacije su u tijeku i očekuje se njihov skori dovršetak. Uređenjem prometnica povećat će se sigurnost svih sudionika u prometu – naglasila je načelnica Ljubica Jembrih.

No uređenje dviju prometnica nisu jedini radovi koji su u tijeku na području općine, za što su osigurana sredstva preko Fonda solidarnosti. U tijeku je projekt sanacije nestabilnog pokosa na lokaciji Završje Loborsko – Vlaheki, a izvođač tih radova vrijednih gotovo 104.000 eura je tvrtka ‘Vodoprivreda Zagorje d.o.o.’ iz Klanjca. 

– U tijeku su radovi na dovršetku izgradnje potpornog zida, nakon čega slijedi uređenje prometnice, odnosno njezino asfaltiranje. Dovršetak radova planiran je za kraj svibnja – rekla je načelnica.

Dodajmo i da je u tijeku javni poziv za izbor izvođača za sanaciju erozije tla u Vojnovcu nastale također kao posljedica petrinjskog potresa, a riječ je o radovima vrijednim 75.000 eura. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba