Skupština Međimurske županije odlučila:

Počasna nagrada ‘Zrinski’ ove godine ide Ivanu Senčaru, Slavku Markaču, Antunu Horvatu, Vladimiru Kalšanu te “Društvu žena” Mursko Središće

Objavljeno: 14.04.2023. zagorjeinternational

Skupština Međimurske županije je na sjednici održanoj u četvrtak donijela odluku od dobitnicima najvišeg županijskog priznanja – Nagrade Zrinski. Nagrada će se dijeliti na svečanoj sjednici Skupštine, povodom Dana Međimurske županije, 29. travnja, a primit će ju poduzetnik Ivan Senčar iz Slakovca, Slavko Markač iz Preloga, Antun Horvat iz Donje Dubrave, Vladimir Kalšan iz Čakovca te članice “Društva žena” Mursko Središće.

Povelje Međimurske županije dodijelit će se Mladenu Obadiću, Miroslavi Novak Hranjec te Kulturno umjetničkom društvu “Društvo žena“ Gornji Kraljevec.

Dobrosusjedski odnosi 

Skupština je dala suglasnost za sklapanje sporazuma o suradnji i prijateljstvu između Međimurske županije i grada Nagykanizse, a župan Matija Posavec je kao predlagač istaknuo važnost  jačanja suradnje sa susjedima iz Mađarske u kojoj živi i velik broj Hrvata, osobito u pomurskoj regiji s kojom planiramo i velike zajedničke projekte u sklopu međugranične suradnje. Sporazumom će biti osnažena suradnja u područjima kulture, obrazovanja, turizma i sporta te u drugim područjima od zajedničkog interesa, odnosno zajedničkih korištenja izvora financiranja iz fondova Europske unije.

Skupština je, također jednoglasno, prihvatila prijedlog kojim se bivša ambulanta Doma zdravlja u Čakovcu u Ul. Matice hrvatske daje na korištenje Obiteljskom centru za obavljanje djelatnosti njihove područne službe.

Nadalje, temeljem procjena visokih rizika, odlučeno je da se osnuje specijalistička postrojba civilne zaštite Međimurske županije za traganje i spašavanje u ruševinama. Odlučeno je  da mrežu programa centara izvrsnosti u Međimurskoj županiji čine programi centara izvrsnosti iz informatike čiji je nositelj udruga Mladi informatički stručnjaci, zatim STEM centar izvrsnosti iz prirodoslovnog područja, energetike i šaha sa sjedištem u Gimnaziji Josipa Slavenskog, gdje je sjedište i centra izvrsnosti iz umjetničkog područja. Mrežu čini i centar izvrsnosti za umjetničku keramiku sa sjedištem u Graditeljskoj školi Čakovec. 

Prihvaćena izvješća 

Vijećnici su prihvatili izvješća o poslovanju Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, Ljekarne Čakovec, Zavoda za prostorno uređenje Međimurske županije, Javne ustanove za razvoj Međimurske županije REDEA, Razvojno-edukacijskog centra za metalsku industriju – Metalska jezgra, Mesap-a, MIN-a, Međimurske energetske agencije, Županijske uprave za ceste, Doma za starije i nemoćne osobe Čakovec te Centra za pomoć u kući Međimurske županije.

Također, odlukom Skupštine razriješen je član Koordinacije za ljudska prava Međimurske županije Radovan Preložnjak, iz redova nevladinih udruga, te se članicom ovoga tijela imenuje Jadranka Šincek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba