Glavni odbor Hrvatskog liječničkog sindikata donio odluku:

Liječnici ipak neće u štrajk, dogovoren rast plaća i izjednačavanje koeficijenata

Objavljeno: 14.04.2023. zagorjeinternational

Glavni odbor Hrvatskog liječničkog sindikata donio je odluku da liječnici neće štrajkati. Na sastanku u Ministarstvu zdravstva je postignut dogovor vezan za uredbu o koeficijentima koja će stupiti na snagu krajem travnja, a za liječnike znači povećanje plaća i izjednačavanje koeficijenata specijalista i užih specijalista, ali i liječnika u primarnoj zdravstvenoj zaštiti s bolničkima, piše Večernji list.

Predsjednica Hrvatskog liječničkog sindikata Renata Čulinović Čaić rekla je za HRT da je prvi korak napravljen i da se uredba radi te da se nada da će se rokovi ispoštovati.

– Idemo dalje, čeka nas još puno posla, ima tu još stvari koje treba riješiti. Ovisno o tome ćemo poduzimati i daljnje aktivnosti. Za sada štrajka liječnika neće biti – rekla je.

Predsjednica KoHOM-a Nataša Ban Toskić naglasila je da su dulje od 20 godina čekali da se njihov koeficijent na plaću izjednači s bolničkim kolegama.

– U tom smislu, mislim da je ovo doista značajan napredak. Računamo da će to ipak biti u jednoj stimulativnoj mjeri koja će barem jedan dio kolega zaustaviti odnosno ostaviti u našoj struci – rekla je Ban Toskić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba