Kući se vratili s dva zlata i broncom

Ponovno sjajni zabočki Olimpovci na bazenima Mladost na ‘MSM Žanica mitingu’

Objavljeno: 27.03.2023. zagorjeinternational

Protekle je subote na bazenima Mladost u Zagrebu održan ‘1. MSM Žanica miting’ u organizaciji plivačkog kluba Mladost, a natjecanje je okupilo preko 200 najmlađih natjecatelja u kategorijama mlađih kadeta i početnika. 

Miting se održavao u jednom dijelu, a na rasporedu su bile discipline 100 metara leđno, leptir, prsno i  slobodno, zatim 50 metara leđno, leptir i prsno, potom i 200 metara mješovito, te neizbježna štafeta 6×50 slobodno. 

Pod vodstvom trenera Nikole Ivekovića, na Žabica mitingu sudjelovalo je 11 plivača Olimpa, od toga šest djevojaka i pet dječaka, a to su redom bili Vita Galac, Sara Pospiš, Lara Grah, Petra Ljubelj, Klara Muranić, Eva Kovačiček, Fran Iveković, Luka Iveković, Dominik Šamec, Fran Meglić i Noa Fiket. 

Iako se plivalo na ‘velikom’, 50 metara dugom bazenu, s kojim se baš ne susreću često, plivači Olimpa su pokazali dobru formu i ostvarili odlične rezultate. Kući su se vratili s tri medalje, od čega dvije zlatne i jednom brončanom te par plasmana u TOP 10 i mnoštvo osobnih rekorda.

Osvajačice medalja bile su Vita Galac u ‘A’ kategorij’ koja je osvojila zlato na 100 slobodno te ‘B’ norma za Prvenstvo Hrvatske za kadete (iako je kadet tek za 2 godine) te broncu na 100 metara leptir. Zlatna je bila i Petra Ljubelj u ‘B’ kategoriji na 100 metara leptir, a osma je bila na 100 metara slobodno. 

Od plasmana u TOP 10 istaknuli su se Eva Kovačiček (C kategorija – 8. mjesto na 50 prsno, 9. mjesto 100 slobodno – sve plivala s godinu dana starijima), Lara Grah (B kategorija – 6. mjesto 100 prsno, 7. mjesto 100 slobodno), Noa Fiket (B kategorija – 6. mjesto 100 prsno, 6. mjesto 100 slobodno), Sara Pospiš (A kategorija – 7. mjesto 100 slobodno) te Fran Meglić (B kategorija – 8. mjesto 100 slobodno). 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba