Nastupila je nagla promjena vremena

Na Sljemenu pada snijeg, temperatura pala na nulu

Objavljeno: 27.03.2023. zagorjeinternational

Kako javlja HAK, kolnici su danas mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje, a u Gorskom kotaru mjestimice pada snijeg. Upozorava se na mjestimice obilnije kiše, pa je moguć nailazak na veću količinu vode na kolniku, a mogući su i odroni, osobito na cestama u gorju i na Jadranskoj magistrali (DC8).

– Vozačima savjetujemo da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te na put ne kreću bez zimske opreme. Zbog snijega i zimskih uvjeta vožnje promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na ŽC5126 Sveti Juraj-Krasno i ŽC5140 Krasno-Otočac – poručuju iz HAK-a.

Snijeg jutros pada i na Sljemenu, tamo je temperatura oko nule, dok je u Zagrebu pet stupnjeva i pada kiša.

Sutra će vrijeme, prema DHMZ-u biti slično današnjem – promjenljivo s povremenom kišom te razmjerno vjetrovito se očekuje danas. Kiša će biti češća i lokalno obilna tijekom jutra. Osobito na Jadranu mjestimice izraženi pljuskovi s grmljavinom, a u višem gorju uz pad temperature zraka susnježica ili snijeg. Umjeren sjeverozapadni vjetar, na istoku i na Jadranu s jakim udarima, popodne će okrenuti na jak sjeverni, a duž obale na jaku i olujnu buru, mjestimice i s orkanskim udarima. Najviša dnevna temperatura većinom između 11 i 16°C, u Dalmaciji malo viša. Navečer na kopnu razvedravanje i osjetno hladnije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba