U 13 sati napuhao 2,16

Neki piju od tuge, neki od sreće, a 42-godišnjak iz Konjščine od jutra 

Objavljeno: 27.03.2023. VH

Zagorska je policija tijekom proteklog vikenda utvrdila ukupno 88 prometnih prekršaja od čega 23 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, 21 prekršaj ne korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu, devet prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 35 ostalih prekršaja u prometu.

Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je u petak 24. ožujka oko 13 sati, u Konjščini, kod 42-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je osobnim automobilom upravljao s 2,16 promila alkohola u organizmu. 42-godišnjak također tijekom vožnje nije koristio sigurnosni pojas. Vozaču je određeno zadržavanje i protiv njega je podnesen optužni prijedlog s predloženom novčanom kaznom od 1480 eura ili kaznom zatvora do 60 dana te zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom ‘B’ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Najveća utvrđena nepropisna brzina kretanja vozila utvrđena je također u petak 23. ožujka, u mjestu Vinipotok od 96 km/h na djelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 50 km/h. Vlasniku vozila slijedi zahtjev za dostavu podataka o vozaču.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba