Slavica (19) pronašla novac na cesti, podijelila ga rodbini i trošila - ispostavilo se da je lažan

Dobila uvjetni zatvor, među oštećenima i Darko koji je prodavao jaja  

Objavljeno: 20.03.2023. zagorjeinternational

Djevojka Slavica (19) u Podravini na cesti pronašla na desetke lažnih novčanica od po 100 i 200 kuna te ih podijelila rodbini i trošila po dućanima, piše Danica.hr.

Općinsko državno odvjetništvo protiv nje je podiglo optužnicu i dobila je kaznu uvjetnog zatvora iako se djevojka branila kako nije znala da su novčanice lažne.

U presudi je stajalo da je dio novčanica dala teti, majci i sestri, a dio je zadržala i sama potrošila. Otkrila je kako je novčanice vidjela kod dvorišne ograde u Pitomači, pa je o svemu obavijestila tetu Mariju koja je novac otišla pokupiti.

Teta i ona su novac potom podijelile, svakoj je pripalo oko 1200 kuna, a majka djevojke je priznala da je s novčanicom od 100 kuna Darku platila dug za jaja.

Sestra djevojke je sa 100 kuna pokušala kupiti robu u trgovini ‘Stela’ u Kladarama, ali prodavačica je prepoznala da je novac krivotvoren.

Inače, majka Božica odmah je uočila da je riječ o lažnom novcu te im rekla da ga unište.

– Odmah sam prepoznala da su lažne. Bile su drukčije boje i kvalitete papira, zaštitna nit je čudno izgledala. Rekla sam da taj novac odmah unište. No, Slavica me nije poslušala – rekla je njena majka Božica.

Istraga je potvrdila da je zbog kruženja lažnog novca, tvrtka ‘Vit-commerce’ iz Pitomače oštećena za 271 kunu, Dario koji je prodavao jaja za 160 kuna, a Jadranka od koje su kupovali odjeću oštećena je za 200 kuna. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba