Desetero ulovljenih ‘pod gasom’ za volanom, a žena kod Zaboka davala gas ko’ luda

U Tuhlju uhićen recidivist (21) – vozio pijan i bez vozačke. Titula najpijanijeg ipak otišla 30-godišnjaku u Pustodol Orehovički 

Objavljeno: 20.03.2023. VH

Zagorska je policija proteklog vikenda na prometnicama utvrdila ukupno 69 prekršaja od čega 11 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, 10 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 10 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu, pet prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje i 33 ostala prekršaja u prometu.

Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu tijekom proteklog vikenda utvrđena je u subotu oko 22 sata, u Pustodolu Orehovičkom kod 30-godišnjaka koji je osobnim automobilom upravljao s 1,91 promila. Vozaču je određeno zadržavanje i protiv njega je podnesen je optužni prijedlog s predloženom novčanom kaznom od 1480 eura i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom ‘B’ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Nadalje, najveća nepropisna brzina kretanja vozila utvrđena također u subotu, oko 13 sati, u Zaboku na A2 od 170 km/h na djelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h. 32-godišnjoj vozačici naplaćena je novčana kazna. 

Isto tako, u nadzoru prometa u Tuhlju je u nedjelju oko 1 sat zatečen je 21-godišnji recidivist prometnih prekršaja za kojeg je utvrđeno kako upravlja osobnim vozilom prije stjecanja prava i pod utjecajem alkohola od 1,45 promila. Vozač je uhićen i oduzeto mu je osobno vozilo. Uhićenom vozaču je rješenjem suda 19. ožujka oko 14 sati, određena mjera zadržavanja u trajanju od četiri dana, izrečena mu je kazna zatvora od 30 dana, uvjetno na jednu godinu, novčana kazna u iznosu od 750 eura, a vozilo je vraćeno vlasnici. 21-godišnjak je potom predan u Zatvor u Zagrebu. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba