MOŽETE LI VJEROVATI? Evo kako se jedan od moćnijih poduzetnika, Jozo Brkić, branio na sudu

“Molim sud da u obzir uzme činjenicu da imam skromna primanja koja su opterećena kreditom”

Objavljeno: 15.03.2023. zagorjeinternational

Brat bivšeg potpredsjednika Sabora Miljana Brkića, Jozo Brkić, ovih je dana izašao pred zagrebački Prekršajni sud gdje je odgovarao za prometni prekršaj od prije dvije godine kada se oglušio na traženje zagrebačkog nadležnog gradskog ureda da dostavi podatke o vozilu kojim je počinjen prekršaj još u listopadu 2019. godine, prenosi Telegram.

Za to je imao rok od dva tjedna, no nije to učinio. 

Objasnio je da prekršaj nije počinio iz bahatosti, nego zato što je u navedeno vrijeme imao obiteljsku situaciju zbog koje je zaboravio dostaviti podatke gradskom uredu.

Prije presude koja je bila oslobađajuća, Brkić je tražio da mu se umanji kazna za prekršaj jer je u teškoj financijskoj situaciji.

– Molim sud da u obzir uzme činjenicu da imam skromna primanja koja su opterećena kreditom. Molim sud za razumijevanje i blagost jer smatram da mi je za navedeni prekršaj izrečena prerigorozna i previsoka novčana kazna – rekao je. 

Inače, najviša predviđena kazna za to je 2000 eura, a Brkić je jedan od moćnijih poduzetnika u državi. Prema sudskom registru, piše Jutarnji list, trenutačno ima 35 aktivnih tvrtki u kojima je ili osnivač ili odgovorna osoba.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba