Ukupno 230 učenika i 65 mentora iz 31 osnovne škole

OTVOREN LIDRANO: Sva darovitost učenika okupljena u KC-u “Ivan Rabuzin”

Objavljeno: 28.02.2023. zagorjeinternational

U prostorima Kulturnog centra “Ivan Rabuzin“ u Novom Marofu održana je Županijska smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva ‘LiDRaNo’ kojoj je ove godine domaćin za osnovne škole Osnovna škola Vidovec, a za srednje škole Elektrostrojarska škola Varaždin. 

Smotru je otvorila zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec koja je istaknula kako sama činjenica da se ova smotra održava već dugi niz godina govori o visokoj kvaliteti profesora i mentora koji svakodnevno prepoznaju darovitost svojih učenika.

– Upravo se kroz tu darovitost njeguje materinji jezik, što se danas smatra izuzetno važnom kulturnom, obrazovnom i odgojnom vrijednošću, a osim njegovanja hrvatskog jezika, promiče se literarni, dramsko-scenski i novinarski izričaj kod naših učenika te ih se na taj način od najranije dobi potiče na kreativnost i stvaralačko izražavanje. ‘LiDraNo’ okuplja svu darovitost učenika koju treba prepoznati, poticati i njegovati – rekla je Zagorec.

Ove godine na Smotri literarnog i novinarskog stvaralaštva sudjeluje 79 učenika i 37 mentora, s 36 literarnih radova, 25 samostalnih novinarskih radova, tri tiskana školska lista, jednim digitalnim školskim listom te devet radijskih emisija – iz 31 osnovne škole. Također, na Smotri dramsko – scenskog stvaralaštva sudjeluje 151 učenik i 28 mentora iz 22 osnovne škole, dakle na samoj Smotri sudjeluje ukupno 230 učenika i 65 mentora iz 31 osnovne škole. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba