MUKE PO CAJKAMA

˝Nazvao me potpuno pijan i je*ao mi mater srpsku˝

Objavljeno: 23.02.2023. zagorjeinternational

Interes javnosti probudila je odluka pulskog gradonačelnika Filipa Zoričića o zabrani koncert cajki koji se u tom gradu trebao održati 25. ožujka. Na koncertu su trebali nastupati Duško Kuliš, Dragan Kojić, Ana Bekuta i Zorana Mićanović. Sada su žestoko reagirali organizatori koncerta koji navode kako im je Zoričić, osim što je zabranio koncert, sasuo niz uvreda u telefonskom razgovoru. 

Kako podsjeća Index, promocija Hiljadarka je sklopila ugovor o zakupu dvorane s trgovačkim društvom Pula Sport koje je vlasnik pulskog Doma sportova, no Zoričić je koncert zabranio.  

– Istina je da sam posve nedvosmisleno i jasno rekao da se u javnom prostoru grada Pule i u objektima kojima upravlja Grad koncerti ovakve vrste neće održavati i da mislim da ovaj glazbeni izričaj ne pripada našem podneblju, duhu i mentalitetu grada. To je jedini i isključivi razlog zbog kojeg sam donio ovu odluku. Za ovaj događaj nismo znali na vrijeme, niti resorna pročelnica za društvene djelatnosti i mlade niti ja, inače bih odluku donio ranije – rekao je Zoričić Glasu Istre objašnjavajući svoj potez. 

– Moja je dužnost biti otvoren prema svima, a u javnom prostoru, dok sam ja gradonačelnik, promovirat ćemo i čuvati identitet građanske, europske i mediteranske Pule, sa svim njezinim bogatim multikulturalnim i multietničkim vrijednostima- dodao je Zoričić.  

Sada su se oglasili iz Hiljadarke koja je organizirala koncert cajki u Puli. Direktor projekta Hiljardarke Mario Cindori poslao je priopćenje u kojem je teško optužio pulskog gradonačelnika Zoričića. Kako tvrdi, Zoričić mu je preko telefona psovao srpsku mater i rekao da ne želi srpsko smeće u gradu.  

– Mene je poziv zatekao na putu, potpuno šokirao, rekao sam direktoru da ne mogu vjerovati što slušam i da molim da me odmah spoji s gradonačelnikom kako bismo riješili eventualne nesporazume. Javio mi se potpuno pijan i kad je čuo s kime razgovora, sasuo je svu salvu uvreda na moj račun. Pokušao sam mirno razgovarati s gospodinom Zoričićem, no on je urlao na mene na telefon, vikao i meni ‘da ne želi srpska smeća u svom gradu. Pokušao sam mu objasniti da je gospodin Duško Kuliš kultni hrvatski pjevač, Dalmatinac, Splićanin, no kad mi je u jednom trenutku počeo ‘je*ati srpsku mater’, prekinuo sam ja telefonski razgovor ne želeći uopće na taj način komunicirati jer takav prostački način razgovora doista je ispod svakog nivoa – ispričao je u priopćenju Cindori. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba