˝Neočekivani, baršunasti, putrasti okus... ˝

DOLAZI HIT IZ AMERIKE: Kava s maslinovim uljem 

Objavljeno: 22.02.2023. zagorjeinternational

Američki lanac kavana koji je ujedno i najveći svjetski lanac popularnog crnog napitka ‘Starbucks’ već godinama muku muči s probijanjem na europsko tržište, ponajviše na ono južnoeuropsko odnosno mediteransko gdje je kultura ispijanja kava utkana u sam DNA ljudi.   

Sada su se iz ‘Starbucks-a’ dosjetili još jedne tekućine koja je nezaobilazna na Mediteranu, a to je dakako maslinovo ulje te ga planiraju uklopiti u novu liniju kavanskih napitaka.   

Izvršni direktor ‘Starbucksa’ Howard Schultz opisao je novu kavu s maslinovim uljem.  

– Neočekivani, baršunasti, putrasti okus… maslinovo ulje je poboljšalo kavu i lijepo se okus zadržao na nepcu – rekao je Howard, prenosi BBC.  

Asortiman ‘Oleato’, koji kreće u prodaju u Europi, uključuje ledeni espresso i bijelu kavu s maslinovim uljem i “pjenicom od zobenog mlijeka”. Bit će tu i cold brew kave (hladno pripremljena kava) u kojoj se “svilenkasta infuzija ekstradjevičanskog ulja ‘Partanna’ s pjenom slatkog vrhnja od vanilije… polako prelijeva kroz napitak”, piše Jutarnji list.  

Iako ‘Starbucks’ kave nemaju previše veze s europskom percepcijom “prave kave” nije sigurno kako će maslinovo ulje u kavi “sjesti” kavopijama s juga Europe. Ipak, Mediteran privlači milijune turista i moguće je kako će potražnje za ovim proizvodima biti upravo među njima koji su navikli na američke prehrambene navike. Stoga je potrebno razlučiti ‘Starbucks’ proizvode na bazi kave od primjerice talijanskog espressa jer jedno s drugim nema previše poveznica.  

Iz Starbucksa su uvjereni u apsolutni trijumf novih proizvoda, a Schultz dodaje kako nikad nije bio uzbuđeniji i oduševljeniji u ovih 40 godina karijere. Dodatak maslinovog ulja u kavi opravdali su logikom da je maslinovo ulje ključni sastojak mediteranske prehrane. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba