Radi se o Denisu Šabiću koji kaže kako je o svemu saznao preko medija

HRT-ov voditelj dobio otkaz jer naplaćivao gostovanja u emisiji

Objavljeno: 21.02.2023. zagorjeinternational

Poznati HRT-ov radijski voditelj Denis Šabić dobio je neopozivi otkaz jer je navodno gostima naplaćivao dolazak u svoju emisiju ‘Topnjača’, zabavno-glazbenu emisiju Radio Splita.

Voditeljica Odjela komunikacija na HRT-u, Nevenka Mikac potvrdila je za 24 sata da je Šabiću već kuvertiran i poslan otkaz o radu, no nije znala reći je li mu i uručen s obzirom da je Šabić otvorio bolovanje.

– Zbog skrivljenog ponašanja Denisu Šabiću otkazan je ugovor o radu. Nanio je sramotu za firmu – kratko je kazala Mikac, a Šabić je za 24 sata rekao kako je za sve saznao putem medija.

– Uzeo sam odvjetnika i bez njega ne želim ništa komentirati – rekao je.

Cijela priča otkrila se jer je Šabić na poslu ostavio otvoren privatni e-mail, a njegova kolegica je vidjela korespodenciju tijekom siječnja 2023. godine. Kako navodi Slobodna Dalmacija, samo za siječanj ove godine poslao je više računa raznim udrugama, pojedincima, izvođačima, općinama, župama i ostalima, a riječ je o iznosima od 200, 400 oa i više eura za gostovanje u emisiji. Navodno je tako radio godinama, a kolegica je o svemu obavijestila glavnog urednika Radija Split, Karla Reitobera koji ga je prijavio u centralu u Zagreb.
Šabić je inače više godina na HRT-u proveo kao honorarni suradnik, a potom dobio stalno zaposlenje.

Poznati voditelj je osim na televiziji, vodio i HDZ-ove skupine po splitskoj županiji, a vodio je i skup za Mirka Norca 2001. godine. Bio je i dugogodišnji komentator, odnosno službeni spiker sinjske Alke.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba