Dijagnosticirana mu je akutna anemija i otkazivanje probavnih organa

Pastor (39) umro pokušavajući imitirati Isusa: “Izdržao je 25 dana…”

Objavljeno: 18.02.2023. zagorjeinternational

Pastor u Mozambiku preminuo je nakon što je pokušao postiti 40 dana, pokušavajući ponoviti ono za što u Bibliji piše da je u pustinji učinio Isus Krist, prenosi Jutarnji.

Francisco Barajah, osnivač evangeličke crkve Santa Trindade, preminuo je u bolnici u gradu Beira, kamo je dovezen u kritičnom stanju. Nakon 25 dana bez hrane i vode, smršavio je do te mjere da nije mogao ustati, piše BBC. U bolnicu je prevezen na inzistiranje rodbine i pratitelja. Barajahu je dijagnosticirana akutna anemija i otkazivanje probavnih organa. Nesretnog su pastora pokušali rehidrirati raznim pripravcima i serumima te ga nahraniti tekućom hranom, no bilo je prekasno i on je u srijedu preminuo. Imao je 39 godina.

Članovi crkve Santa Trindade rekli su kako je uobičajeno da pastor i njegovi sljedbenici poste, ali ne tako dugo.

Njegov brat Marques Manuel Barajah kaže da je pastor postio, ali je osporio liječničku dijagnozu o njegovoj smrti.

– Istina je da je moj brat patio od niskog krvnog tlaka – rekao je on.

Inače, ovo nije prvi put da je došlo do smrtonosnog ishoda pri pokušaju oponašanja Kristovog 40-dnevnog posta u pustinji, kako je opisano u Evanđelju po Mateju. Godine 2015. jedan je muškarac iz Zimbabvea umro nakon 30 dana posta, kako su prenijeli lokalni mediji, dok je 2006. godine jedna žena umrla u Londonu na otprilike polovici trajanja sličnog posta.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba