Poginula je na licu mjesta, dječak čudom ostao živ

Šok i tragedija na slapovima Niagare – majka skočila sa sinom (5)

Objavljeno: 17.02.2023. zagorjeinternational

Majka u dobi od 34 godine iz Illinoisa skočila je s petogodišnjim sinom s 27 metara visoke zaleđene litice na slapovima Niagare. Policija je priopćila da je majka namjerno skočila nakon što se popela preko ograde na otoku Goat u državnom parku Niagara, piše Daily Mail.  

Majka je skočila 12. veljače oko 12.30 sati. Njezino tijelo pronađeno je u blizini kompleksa Cave of the Winds, smještenog na američkoj strani slapova koji se nalaze na granici s Kanadom, a proglašena je mrtvom na mjestu događaja. 

Dječak je spašen te je s ozljedama glave prevezen u dječju bolnicu u Buffalu, gdje je operiran i nalazi se u kritičnom stanju. 

Žena je na slapove Niagare došla sa suprugom i sinom. Policija ispituje supruga, ali i druge svjedoke. Policijski zapovjednik iz New Yorka Chris Rola kaže da je istraga u tijeku, ali da policija ne vjeruje da je riječ o nesreći. Glasnogovornik državne policije rekao je da se tragični događaj tretira kao samoubojstvo. 

-Nije lako izvesti akciju spašavanja na slapovima Niagare. Dječak je bio dovoljno stabilan pa su ga mogli iznijeti, nažalost, žena nije preživjela. Dolje u klancu je ledeno, zato je također otežano spašavanje – rekao je Rola na konferenciji za medije prenosi Index

Savjetodavnu pomoć suicidalne i depresivne osobe mogu dobiti na više mjesta. U Republici Hrvatskoj postoji nekoliko brojeva telefona za psihološku pomoć: 

Centar za krizna stanja i prevenciju suicida: 01 2376 335 (radi od 0 do 24 sata) 

Plavi telefon: 01/4833888 ([email protected]

Psihološki centar TESA: 01/4828888 ([email protected]

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba