Predstavljena aplikacija za kretanje cijena u maloprodaji

Ministar Filipović: Ovako će ljudi vidjeti tko je korektan, a tko ne 

Objavljeno: 17.02.2023. zagorjeinternational

Ministar Davor Filipović u petak je predstavio aplikaciju za kretanju cijena u maloprodaji, tzv. ‘bijelu listu’. Aplikacija je, kako su objasnili iz Ministarstva, zamišljena da bude u obliku web stranice, a ne aplikacije za mobitel. Trgovci koji su na toj tzv. ‘bijeloj listi’ su Konzum, Tommy i KTC i oni su Ministarstvu dostavili sve tražene podatke, a to je oko 350 artikala čije će cijene građani moći usporediti svakih 15 dana. 

– Cilj je utjecati na eventualna povećanja cijena i trend kretanja inflacije jer, kad građani vide tko je korektan, i oni će to znati cijeniti. Internetskom stranicom moći će se pristupiti mobitelom i računalima – kazao je ministar, prenosi 24sata

– Ovakav način omogućit će građanima da vide tko je od trgovaca korektan, a tko ne. Tome će pridonijeti upravo ove ‘bijele liste’. Nemamo iluziju da možemo ograničiti sve cijene u državi, ne radimo ovo iz hira nego jer živimo u krizi – istaknuo je pa objasnio detalje, ali i poručio kako će se aplikacija konstantno nadograđivati. 

– To je najviša cijena na policama trgovačkih lanaca. U drugim dućanima cijene mogu jedino biti niže od onih prikazanih na aplikaciji. Ona je u funkciji – rekao je Filipović i dodao kako je cijena aplikacije manja od 200.000 kuna. 

– Ja ću prije otići u dućan koji je dao informacije građanima, a ne u one koji to nisu učinili – istaknuo je. 

– Kretanje na tržištu je dobro jer smo imali pojeftinjenje. Europa se na vrijeme spremila jer cijene energenata itekako utječu, Kako stvari stoje, ovaj tjedan je cijena stabilna – istaknu je i dodao – Radimo na novom paketu mjera, vodit ćemo računa o svemu. Važna je stabilna situacija s energentima. Kod nas je sad dizel jeftiniji nego u Srbiji, BiH, Italiji i tako dalje – zaključio je Filipović. 

Aplikaciju možete otvoriti ovdje. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba