Predsjednik vlade na sastanku u varaždinskoj Županijskoj palači

Župan Stričak upoznao premijera Plenkovića s najvažnijim projektima na području županije 

Objavljeno: 16.02.2023. zagorjeinternational

Premijer Andrej Plenković posjetio je ovog tjedna Varaždinsku županiju, a u Županijskoj palači primio ga je župan Anđelko Stričak zajedno sa zamjenicom Silvijom Zagorec te predsjednikom Skupštine Josipom Križanićem.

Župan Stričak je na sastanku prisutne upoznao s projektima koji se provode na području županije, a posebno s projektima na području obrazovanja i obnovljivih izvora energije.

U području obrazovanja istaknut je projekt dogradnje Osnovne škole Ivanec čime će se osigurati mogućnost pohađanja jednosmjenske nastave za dodatnih 641 učenika. Nadalje, u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, općinama i gradovima s područja županije odobrena su bespovratna sredstva za izgradnju i dogradnju 13 vrtića. Također, bila je riječ i o izgradnji Kampusa FOI-ja koji je uvršten i u Razvojni sporazum ‘Sjever’ te izgradnji ‘STEM’ centra Sveučilišta Sjever čime Varaždinska županija želi naglasiti važnost visokoškolskog obrazovanja te razvoja Varaždina kao sveučilišnog grada.

Na sastanku se razgovaralo i o izgradnji geotermalne elektrane ‘Bukotermal’ koja je jedna od bitnijih investicija zbog proizvodnje energije, ali i zaštite okoliša.

Uz premijera, sastanku su nazočili i ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman te ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba