Svoje ideje pretvorite u stvarnost

Općina Veliko Trgovišće traži programe i projekte udruga – prijavite se i osigurajte financiranje ili sufinanciranje

Objavljeno: 14.02.2023.

Općina Veliko Trgovišće raspisala je javni natječaj za prijavu projekata i programa koje provode udruge s područja općine i za prijavu manifestacija udruga s područja općine Veliko Trgovišće prilikom obilježavanja Dana općine Veliko Trgovišće sukladno programu javnih potreba u društvenim djelatnostima općine Veliko Trgovišće za 2023. godinu, u kulturi, sportu, socijalnoj skrbi, brizi o djeci i ostalim društvenim djelatnostima kao i onima koje su utvrđene posebnim zakonom.

Proračunom općine Veliko Trgovišće za 2023. godinu financirati i sufinancirati će se okvirno 18 programa i projekata prema programu.

Udruge sukladno natječaju mogu prijaviti programe/projekte koji obuhvaćaju sve oblike promicanja glazbenog, plesnog, kulturnog i umjetničkog stvaralaštva, poticanje i njegovanje tradicijske kulture, razvitka kulturno umjetničkog, glazbenog i plesnog amaterizma, te manifestacija na ovom području koje će pridonijeti zaštiti i očuvanju kulturne baštine, razvitku i promicanju kulturnog života, te razvijanju svijesti o važnosti tradicije, uključivanjem što većeg broja ljudi, posebno djece i mladih, promociju Općine, međuopćinsku, međužupanijsku i međunarodnu kulturnu suradnju.

Ukupno planirana vrijednost natječaja je 16.139,10 eura, odnosno 121.600 kuna. Najmanji iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti iznosi 79,63 eura ili 600 kuna, a najveći iznos po pojedinom programu / projektu iznosi 9290,60 eura ili 70.000 kuna.

Udruge sukladno natječaju mogu prijaviti iprograme/projekte koji obuhvaćaju pomoć osobama s posebnim potrebama, zaštitu i skrb o starijim osobama, brigu i skrb o djeci – promicanje, razvitak i unapređenje kvalitete života i slobodnog vremena djece i odraslih za što je ukupno planirana vrijednost 2986,26 eura ili 22.500 kuna. Najmanji iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti iznosi 132,72 EUR ili 1000 kuna.

Sukladno natječaju udruge sukladno mogu prijaviti programe, projekte i manifestacije koje pridonose obilježavanju, očuvanju i promicanju povijesnih vrednota hrvatskog naroda, projekte koji pridonose psihološkom i socijalnom osnaživanju i podizanju kvalitete života hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji, poboljšanje kvalitete života kroz organiziranje sportskih, kulturnih i drugih oblika druženja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji. Ukupno planirana vrijednost je 995,42 eura ili 7500 kuna. Najmanji iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti iznosi 66,36 eura ili 500 kuna, a najveći iznos po pojedinom programu/projektu iznosi 995,42 EUR ili 7.500 kn. Isti iznosi vrijede i za edukativne i stručne programe u poljoprivredi kroz održavanje edukativnih radionica, stručnih skupova i predavanja te manifestacija koje pridonose unapređenju i razvoju poljoprivrede.

Tu su i prihvatljive manifestacije – aktivnosti koje provode organizacije civilnog društva, a koje se uklapaju u program obilježavanja Dana Općine s ciljem davanja dodatne ponude, a čija svrha nije stjecanje dobiti i čije aktivnosti Povjerenstvo ne ocijeni kao gospodarsku djelatnost. Ukupno planirana vrijednost natječaja je 1.327,23 eura ili 10.000 kuna.

Potpora se dodjeljuje za lokalno-tradicijske manifestacije sportsko-rekreativno-zabavnog sadržaja, priprema i prezentacija kulinarskih umijeća i proizvoda zagorskih brega, a najmanji iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti iznosi 66,36 eura ili 500 kuna, a najveći iznos 929,06 eura ili 7000 kuna.

Rok za podnošenje prijedloga projekata, programa i manifestacija je 30 dana što znači da završava 8. ožujka ove godine.

Ako se prijava dostavlja osobno mora biti dostavljena do navedenog datuma, do 14 sati.

Sve detalje možete saznati OVDJE.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba