Nevjerojatna priča iz okolice Ludbrega

ZA NE POVJEROVATI: Čistio lješnjake i otkrio bogatstvo

Objavljeno: 08.02.2023. zagorjeinternational

Isplati se imati stroj za čišćenje lješnjaka, a još više čistu savjest. Ovo može potvrditi pošteni nalaznik čitave ušteđevine u vidu dva svežnja novčanica ukupne vrijednosti nešto malo više od 250.000 kuna, podijeljenih na 100.000 kuna u 20.000 eura. Kako je došlo do ovog nesvakidašnjeg nalaska? Krenimo redom.  

Cijela priča zapravo započinje tužnom sagom oko Ljubljanske banke kada su brojni Hrvati izgubili ušteđevine, ali i povjerenje u čitav bankarski sustav. Upravo zbog toga jedan je stanovnik ludbreške Podravine odlučio se je za čuvanje svojih novaca na stari provjereni način, kod sebe. No, kako su godine odmicale tako ga je starost uzela te je ostavio svoje gotovinsko bogatstvo supruzi koja ga nije čuvala na stereotipičnim mjestima kao čarape, madraci već se je odlučila sakriti novac gdje ga nitko ne bi tražio odnosno u vreću s lješnjacima. Pošto je supruga ubrzo nakon toga umrla bez da je ikome rekla za postojanje ušteđevine, novac je stajao u vreći sve dok unuk nije odlučio poznaniku dati lješnjake na čišćenje.  

– Ona je tada odlučila novac sakriti u vreću s lješnjacima koja se nalazila u šupi. Sakrila je novac u sredinu vreće i tako mirno spavala, jer si je mislila, pa kome trebaju neočišćeni lješnjaci, lopovi to sigurno neće ukrasti – govori za Podravski list sugovornica, dobro upućena u događaj jer je u prijateljskim odnosima s najvećim dobitnikom u ovoj priči. 

U priču se umiješala i sreća te pedantnost vlasnika stroja za čišćenje lješnjaka. Jer da je lješnjake samo ubacio u stroj, ne bi polomio samo ljuske lješnjaka, već bi kliješta stroja uništila i novčanice. No, on je lješnjake sipao pomalo te njegovu čuđenju nije bilo kraja kad su iz vreće ispala dva svežnja novca, fotografirao ih je i poslao sretnom nasljedniku rekavši da su mu lješnjaci očišćeni. 

Unuk je dobio novac, a nije poznato je li nagradio poštenog nalaznika, piše Podravski

Fotografiju pronađenog novca na vreći s lješnjacima možete pogledati OVDJE

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba