Održana sjednica Općinskog vijeća Marije Bistrice

Usuglašena Odluka o izradi izmjene i dopune Urbanističkog plana uređenja središta mjesta 

Objavljeno: 08.02.2023. zagorjeinternational

Održana je 13. sjednica Općinskog vijeća Marije Bistrice na kojoj je, između ostalog, donesena odluka o izmjenama Odluke o izradi V. izmjene i dopune Urbanističkog plana uređenja središnjeg općinskog naselja Marija Bistrica.

Radi se o dvije manje izmjene, a kako je naglasio načelnik Josip Milički, donošenje ove odluke bilo je potrebno da bi se cijeli postupak priveo kraju, javlja Radio Marija Bistrica

Vijeće je odobrilo i prodaju zemljišta i nekretnine u vlasništvu Općine, a riječ je o dvije čestice u Poljanici Bistričkoj koje su naslijeđene po ostavini, a nemaju velike vrijednosti. Kako postoji interes, načelnik je objasnio da će se krenuti u prodaju, a početna cijena iznosi 5176,19 eura. Za prodaju zemljišta raspisat će se javni natječaj, koji će se provesti putem javnog prikupljanja pisanih ponuda.  

Donesena je i Odluka o raspoređivanju sredstava za financiranje političkih aktivnosti političkih stranaka i nezavisnih lista zastupljenih u Općinskom vijeću za 2023. godinu. Pravo na redovito godišnje financiranje iz proračuna Općine imaju političke stranke i nezavisne liste koje imaju članove u Općinskom vijeću, a osigurana sredstva iznose 398,17 eura za svakog vijećnika odnosno 437,99 eura za svaku vijećnicu. 

Izglasana je i Odluka o izmjeni Odluke o utvrđivanju koeficijenata, koja je pretrpjela izmjenu u koeficijentu i sadržaju za radno mjesto Viši referent – komunalno-prometni redar, koji sada iznosi 2,30 umjesto dosadašnji 2,28, a traži se viša sprema, umjesto do sada srednje stručne spreme. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba