Predstavljene realizirane aktivnosti Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu politiku, branitelje, civilno društvo i mlade KZŽ

Župan Kolar uputio ozbiljne kritike zdravstvenom sustavu – evo što je poručio 

Objavljeno: 07.02.2023. zagorjeinternational

Predstavljene su realizirane aktivnosti Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu politiku, branitelje, civilno društvo i mlade Krapinsko – zagorske županije u 2022. godini, s osvrtom na planove u 2023., a predstavili su ih pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu politiku, branitelje, civilno društvo i mlade Martina Gregurović Šanjug, župan Željko Kolar i dožupanica Jasna Petek. 

Gregurović Šanjug je tom prilikom rekla da su u prošloj godini raspolagali s 40,6 milijuna kuna, od čega na zdravstvo otpada 32 milijuna, na socijalnu skrb 5,9, a na udruge i mlade 2,6 milijuna kuna, piše Radio Stubica.

Za zdravstvo je ukupno bilo raspoloživo 18,9 milijuna kuna decentraliziranih sredstava, do čega je za OB Zabok izdvojeno 8,1 milijun, za Dom zdravlja 2,2 milijuna, za Specijalnu bolnicu Krapinske Toplice 4,3 milijuna, za Specijalnu bolnicu Stubičke Toplice 3,1 milijun i za Zavod za hitnu medicinu 1,1 milijun. 

Županija je za zdravstvo izdvojila 6,5 milijuna kuna vlastitih sredstava, od čega većinu za timove hitne medicinske pomoći. 

Također, izdvojena su i četiri velika razvojna projekta, a radi se o dogradnji Specijalne bolnice Stubičke Toplice, sanaciji Specijalne bolnice Krapinske Toplice, Centru zdravlja srca i mozga u Krapinskim Toplicama te izgradnji sjedišta Zavoda za hitnu medicinu.

Petek je istaknula da je za socijalnu skrb izdvojeno 3,3 milijuna kuna vlastitih sredstava, a kao kapitalni projekt je istaknula ‘Novi početak’, izgradnju sigurne kuće i savjetovališta. Također, dodala je da se u ovom županijskom resoru u 2023. godini planira 5,4 milijuna eura, od čega 3,2 milijuna za zdravstvo, 1,8 za socijalnu skrb i 370.000 eura za udruge i mlade.

Župan Kolar naglasio je da se decentralizirana sredstva za zdravstvo nisu mijenjala tri godine, a da je u međuvremenu mnogo toga, poput režija, poskupjelo. Dodao je da je zdravstveni sustav neuređen i treba promjene te da on i dalje funkcionira isključivo zbog ljudi koji rade u zdravstvu. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba