Zabočka tvrtka ‘OMP - obrada metala’ donirala Odjelu za traumatologiju i ortopediju Opće bolnice Zabok 14 televizora

“Ovo će pomoći pacijentima da odvrate pažnju s onoga zbog čega su zapravo ovdje”

Objavljeno: 31.01.2023. Vanja Hozmec

Tvrtka ‘OMP – obrada metala’ iz Zaboka donirala je Odjelu za traumatologiju i ortopediju Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana 14 TV uređaja, zajedno s pripadajućom opremom, a sve s ciljem da se bolnički dani pacijentima učine što ugodnijima. 

Direktor tvrtke ‘OMP obrada metala’ Vladimir Pleško zahvalio je ravnatelju bolnice Tihomiru Vančini što je prihvatio donaciju. 

Povećanje komfora pacijenata

– Nedavno sam morao koristiti usluge upravo ovog odjela zabočke Opće bolnice te sam primijetio da bi se mogao povećati komfor pacijenata na odjelu. Primijetio sam da niti jedna soba na odjelu Kirurgije II. nije opremljena televizijskim uređajem koji bi pacijentima mogao malo odvući pažnju od bolova i dojma da borave u bolnici, pa sam odlučio da tvrtka donira zabočkoj bolnici televizijske uređaje, a dogovorio sam i sa svojim podizvođačem da napravi njihovu ugradnju i montažu po sobama – rekao je Pleško te dodao da će, uz bolesničke sobe, opremiti i sobe za dežurnog liječnika, dežurne sestre, a dva uređaja ići će i u kirurške sale.   

Ravnatelj OB Zabok i bolnice hrvatskih veterana Tihomir Vančina ovom je prilikom zahvalio svim gospodarstvenicima koji kroz svoje donacije doprinose poboljšanju kvaliteti zdravstvene zaštite, ali i uljepšavaju boravak pacijenata u bolnici.

– Zahvaljujem tvrtki OMP na donaciji u ime tima cijele bolnice, ali i u ime naših pacijenata kojima će ovo uvelike uljepšati boravak ovdje. Tim više jer smo kroz 2022. godinu liječili 65.000 bolesnika više nego 2021. godine i približavamo se brojci od 400.000 liječenih pacijenata, pa je poželjno da se svi oni ovdje osjećaju što ugodnije – poručio je Vančina. 

Ugodnije i lakše 

Voditelj odjela traumatologije i ortopedije Slaven Simon istaknuo je da ova donacija pacijentima na odjelu mnogo znači jer im je tim boravak u bolnici ugodniji i lakši. 

– Mi liječnici imamo osigurano sve ostalo što ima bilo koja druga bolnica, pa i više od toga, no ovi televizori će pacijentima barem malo odvratiti pažnju s onoga zbog čega su zapravo ovdje i na taj način zasigurno pozitivno utjecati na njihovo psihičko stanje za vrijeme boravka u bolnici – rekao je Simon. 

Zdravko Zelić, pročelnik Službe za kirurgiju, zahvalio je na donaciji te naglasio da će ona uvelike uljepšati bolničke dane pacijenata na odjelu koji će, upravo zahvaljujući donaciji, i dalje biti u toku sa svim događanjima. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba