Vatrogasci imaju pune ruke posla diljem županije, niže se intervencija za intervencijom

Ispumpavanja na području Oroslavja i Zlatara, srušeno stablo na cesti Žutnica – Jesenje, a u Krapini se pune i vreće s pijeskom za borbu s visokim vodostajima 

Objavljeno: 23.01.2023. VH

Obilne oborine koje od jutra ne staju padati na području cijele Hrvatske, ali i Zagorja, stvaraju velike probleme. Naime, kako smo ranije pisali, bujične vode na području Krapine koje se spuštaju sa Strahinjčice zaštopavaju šahtove, a neke su prometnice zbog toga bile djelomično pod vodom. Na teren su morale izaći i hitne službe. 

Da ovo nikako nije bila jedina intervencija na području Krapine, ali i cijele županije, potvrdio nam je i županijski vatrogasni zapovjednik Marijan Lovrenčić. 

– Najviše je intervencija na području Krapine i općine Jesenje. Također, imamo dojavu o srušenom stablu na cesti u podsljemenskoj zoni i tamo naši vatrogasci interveniraju, a isto tako, na području Oroslavja i području Zlatara je u tijeku ispumpavanje vode gdje naši vatrogasci također rade – rekao je Lovrenčić.

Uz to, i sam je svjedočio rušenju stabla na cesti između Žutnice i Jesenja.

– Drvo se na toj prometnici srušilo prije doslovno par minuta i sa sobom je povuklo komad zemlje s padine, tako da nam se intervencije nižu jedna za drugom. Također, moram dodati da na području Krapine vatrogasci rade na punjenju vreća s pijeskom pripremajući se za visoke vodostaje koji se podižu jer ne mogu prihvatiti veliku količinu vode koja nastaje pod utjecajem otapanja snijega i trenutnih padalina.

Na području Krapine je trenutno tako dignuta cijela vatrogasna zajednica, Javna vatrogasna postrojba djeluje sa svim djelatnicima koji su trenutno dostupni i rješavaju se intervencija za intervencijom, rekao nam je Lovrenčić i dodao kako je situacija vrlo dinamična. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba