Velike količine oborina i otapanje snijega rade probleme na području Krapine

Bujične vode koje se spuštaju sa Strahinjščice zaštopavaju šahtove, cesta u Strahinju i Ulica M. Gupca djelomično pod vodom

Objavljeno: 23.01.2023. Alen Brodar

Zbog obilne kiše i istovremenog otapanja snježnog pokrivača od Laza Krapinskih se prema gradu Krapini slijevaju velike količine vode, koju šahtovi na cesti ne mogu ‘gutati’. Izazvalo je to probleme te su na terenu krapinski vatrogasci i Civilna zaštita. Na samom spoju Ulice Matije Gupca i ceste prema Strahinju nakupila se voda koju su vatrogasci morali ispumpavati te je Ulica Matije Gupca morala biti i zatvorena za promet dok se to radilo. Istovremeno su se čistile rešetke šahtova, na kojima se nakupilo sitno granje koja donosi bujica koja se spušta s obronaka Strahinjščice.

– Jednostavno kanal se zaštopao zbog velikih količina vode i sitnog granja, a ovdje gdje izvire ovaj potok izvadili smo i veliki kamen, koji je također otežavao normalan protok vode. Naše snage su na terenu i po potrebi će se dizati još ljudi, ali sve je pod kontrolom – rekli su nam vatrogasci.
Inače, to je zasad druga intervencija na području Krapine koju su izazvale vremenske neprilike, nešto više se drvo srušilo na dalekovod, što su vatrogasci također uspješno sanirali.
Što se pak tiče ovog ispumpavanja na početku Ilice Matije Gupca, na terenu je i gradski komunalac te doznajemo da će se nešto više od mjesta nakupljanja vode na prometnici maknuti dio pločnika, kako bi se bujica skrenula u Krapinčicu, što bi trebalo riješiti problem.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba