Glatko do milijuna – svjetski prvak u pamćenju bez džokera do 15. pitanja

Iskoristio ‘džoker zovi’ da pozove prijatelja – na zabavu  

Objavljeno: 23.01.2023. zagorjeinternational

Šveđanin Jonas von Essen (31) dvostruki je svjetski prvak u pamćenju, finalist TV showa “Talang”, švedske verzije emisije “Got Talent” u kojoj se pjevači, plesači, komičari, glumci i drugi izvođači natječu za potporu publike i novčanu nagradu, a sad je i “novopečeni” milijunaš, prenosi Jutarnji list

Pothvat postati 14. osoba od početka emitiranja emisije ‘ Postkodmiljonären’, inačica u Hrvatskoj nazvana ‘Tko želi biti milijunaš’,  još više je impresivan zbog činjenice da je do finalnog pitanja došao sa svim džokerima.  

– Koji je arhitekt projektirao Chandigarh, glavni grad indijskih država Punjab i Haryana, koji je izgrađen 1950-ih godina? – glasilo je pitanje za milijun kruna. 

Von Essen je neko vrijeme razmišljao, a onda odlučio iskoristiti džoker ‘zovi prijatelja’. S druge strane telefonske linije javlja se David, Jonasov prijatelj s kvizova. 

– Davide, imaš li nešto posebno u planu za sljedeću subotu? Naime, pozvao bih te na jednu malu zabavu – rekao je Jonas von Essen dok su sekunde otkucavale, a voditelj Rickard Sjöberg gledao je i slušao u čudu. Onda je, kada je shvatio što se događa, prasnuo u smijeh. 

David prihvaća Jonasov poziv na zabavu i razgovor završava, a da mu natjecatelj nije niti pročitao milijunsko pitanje jer je Jonas von Essen znao točan odgovor, no odlučio je malo se zabaviti pred televizijskim kamerama. 

– Ma iskoristit ću i ‘džoker pola – pola‘, tek toliko da budem siguran – rekao je Jonas pa nastavio:

– Ovo bi mogao biti TV fijasko stoljeća ako sad, nakon svega ovoga, ‘fulam‘ odgovor – našalio se 31-godišnjak, pa iskoristio još jedan džoker i napokon ponudio točan odgovor – Le Corbusier. 

– Osvojili ste milijun! – čestita mu voditelj Rickard Sjöberg, dok publika u studiju oduševljeno plješće. 

Put do milijun kruna Jonasa von Essena možete pogledati OVDJE.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba