Ne čekaj ponedjeljak - i nebo je shvatilo da je vrijeme za promjene!

HIT OD TRENINGA: ˝Bila sam u ‘Body conceptu’ i po prvi puta guštala u vježbanju˝

Objavljeno: 21.01.2023. Marta Čaržavec

Jeste li znali da osoba koja obavlja uredski posao u prosjeku provede 80.000 radnih sati za radnim stolom? Naletjela sam na ovu informaciju slučajno istražujući po netu. Bol u kralježnici i vratu, loša cirkulacija pa i upala limfnih čvorova problemi su s kojima se susrećem na mjesečnoj bazi, dok se na dnevnoj družim se s rečenicama poput ˝Ispravi se, vidi kako pogrbljeno sjediš, lijeva noga ti je konstantno na stolici, izravnaj lopatice˝.

Iako svjesna problema kojeg vučem još iz osnovnoškolskih dana budući da mi je dijagnosticirana skolioza kralježnice vježbanje mi nije bilo prioritet. Ili sam tražila izgovor? Ma, od ponedjeljka ću!

Teorija vs. praksa

Tempo života mi se promijenio, živim sve ubrzanije, ‘hendlam’ sve više stvari, di ću još i trening?! Aha, dok voda nije došla do grla. Složit ćete se sa mnom – zdrava kralježnica danas je beneficija s kojom se može pohvaliti šačica ljudi, a jedan je od glavnih prioriteta za normalno funkcioniranje. Pa, da bi normalno funkcionirala treba joj dati brige i pažnje, stimulirati je na regeneraciju, održavati je fleksibilnom i dati joj jakost. Teorija je jasna, što s praksom?

Nazvala sam Anu, vlasnicu studija za njegu i održavanje tijela ‘Body concept’ u Zaboku i dogovorila termin u četvrtak. Rastvorilo se nebo, padaju snježne pahulje, kapljice kiše udaraju o tlo – i nebo je shvatilo da je vrijeme za promjene…

– Odradile smo kružni trening za cijelo tijelo. Na početku smo se zagrijale na concept2 veslačkom ergometru kako bi postupno povećale frekvenciju srca i aktivirale mišiće, tetive i zglobove za glavni dio treninga. Prvi dio treninga bio je usmjeren na jačanje posture bez opterećenja vježbama uz rekvizite poput pilates lopte, elastične trake, nestabilne podloge… Drugi dio treninga bio je s opterećenjem. Koristile smo girje i fokus stavile na razvoj snage. Obuhvatile smo mišiće cijelog tijela. I na kraju – bez istezanja nema doma! Istezanjem reduciramo tenziju mišića, povećavamo mobilnost u zglobovima i mišićnu koordinaciju – objasnila mi je Ana na kraju treninga i pomogla mi da osvijestim što se mom tijelu događalo.

Odlično vodstvo

Ono što moram dodati je da sam prostor ‘Body concepta’ koji je, btw, dizajniran i opremljen do najsitnijeg detalja što stvara dodatnu ugodu, napustila u top raspoloženju. Iako sam to jutro bila dosta iscrpljena i umorna, uživala sam! Tjeskoba i stres smanjili su se gotovo u potpunosti, bol u kralježnici, napetost u leđima i potiljku neprimjetna je već nakon prvog treninga, a snage za ostatak dana napretek. I još nešto – pristupačne cijene i odlično vodstvo kroz trening recept su s kojim ćete postati zdraviji i sretniji već danas – ne čekajte ponedjeljak!

E da, ne zaboravite – ‘Body concept’ pratite na Facebooku i Instagramu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba