Psiholozi tvrde da grljenje ljekovito

Danas je Međunarodni dan zagrljaja

Objavljeno: 21.01.2023. zagorjeinternational

Danas, 21. siječnja obilježava se Međunarodni dan zagrljaja. Kako tvrde psiholozi – zagrljaji su iznimno važni za čovjekov emocionalni život i da bismo se trebali grliti svakodnevno. Naime, pet do šest zagrljaja na dan učinit će vam život dužim i ljepšim. Zaključio je to i američki svećenik Kevin Zaborney još 1982. koji je 21. siječanj proglasio Međunarodnim danom zagrljaja.

Da grljenje ima u najmanju ruku ljekovita svojstva, potvrđuju i riječi psihologinje Virginije Satir kako je čovjeku potrebno četiri zagrljaja na dan da bi preživio, osam zagrljaja dnevno treba nam da bismo se održali, a 12 zagrljaja na dan da bismo napredovali. Svjetski poznati psiholog Jack Canfield u svojoj teoriji o grljenju navodi kako je grljenje zdravo, posve prirodno i praktički savršeno, piše Nacional.

Ne zaboravite da bonton grljenja nalaže da poštujete osobni prostor osobe koju grlite, ali i da zatražite dopuštenje prije zagrljaja. Zagrljaj je neseksualni oblik pokazivanja privlačnosti ili naklonosti, pa grljenje treba biti suglasno s tom činjenicom. I zapamtite – zagrljaj treba biti nježan i topao.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba