Najpoznatija svjetska klimatska aktivistica prosvjedovala je u Njemačkoj

Privedena Greta Thunberg, odnijela je interventna

Objavljeno: 17.01.2023. zagorjeinternational

Greta Thunberg, najpoznatija klimatska aktivistica na svijetu, privedena je danas u Njemačkoj, dok je sudjelovala u prosvjedima protiv širenja rudnika ugljena u selu na zapadu Njemačke, javlja Index.

Na snimci se vidi kako njemačka interventna policija odnosi Gretu Thunberg (20). Nakon što su je odnijeli Greta je nasmiješena pozirala okupljenim fotoreporterima dok ju je jedan policajac držao za ruku.

Policija je Reutersu rekla da je Greta bila u skupini aktivista koja je “krenula prema oknu” rudnika Garzweiler 2. BBC navodi da nije jasno što će se dogoditi s poznatom aktivisticom nakon privođenja. Policija je također objavila da je jedan muškarac skočio u okno.

Thunberg se, podsjetimo, pridružila tisućama drugih aktivista i prosvjednika koji su proteklog vikenda prosvjedovali protiv uništenja njemačkog sela kako bi se napravilo mjesta za proširenje rudnika lignita u vlasništvu europskog energetskog diva RWE-a, iz kojeg očekuju da će rušenje sela trajati osam do deset dana, a iskopavanje ugljena na tom području trebalo bi početi u ožujku ili travnju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba