Kad neposlušni i nesavjesni vozači upadnu u policijske ruke

BILO JE SVEGA: Evo kako je 19-godišnjak zaradio kaznu od 1983 eura i oduzimanje vozačke, ide na sud

Objavljeno: 09.01.2023.

Produženi vikend i neodgovorni, nesavjesni vozači na prometnicama diljem Zagorja priuštili su zagorskim policajcima, već po “običaju” sve, samo ne mirnije dane. Čak 104 prometna prekršaja, od kojih su 34 prekršaja bila nepropisne brzine kretanja vozila, 20 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, osam prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu i 42 ostala prekršaja u prometu našla su se u policijskoj bilježnici.

Za izdvojiti je kako je najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena u nedjelju, oko 11,30 sati, u Švaljkovcu kod 41-godišnjaka koji je skrivio prometnu nesreću s materijalnom štetom, a osobnim automobilom upravljao je s 1,98 promila alkohola u organizmu.

Nadalje, istog dana je utvrđena i najveća nepropisna brzina kretanja vozila i to oko 16 sati, na autocesti A2 u visini Velike Vesi od 189 km/h na djelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h. Ovom je vozaču naplaćena novčana kazna.

Također za izdvojiti su i prekršaji u nadzoru prometa do kojih je došlo u Brestovcu Orehovičkom gdje je zaustavljen 25-godišnji vozač osobnog vozila za kojeg je utvrđeno kako je upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita, a daljnjim provjerama također je i utvrđeno kako je recidivist prometnih prekršaja pa je uhićen.

U Pavlovcu Zabočkom je pak protekle subote oko 21 sat zaustavljen 19-godišnji vozač koji je prilikom nadzora policijskim službenicima dragovoljno predao 0,94 grama marihuane. Vozač je odbio testiranje na prisutnost droga kao i vođenje na liječnički pregled radi daljnjih analiza. 19-godišnjem vozaču osobnog vozila slijedi podnošenje optužnog prijedloga zbog počinjenih prekršaja, a predložena je i novčana kazna u iznosu od 1983 eura, kao i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca.


Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba