Zakotrljala se priča oko raskrižja u Svetom Križu Začretju, izgleda da se upornost isplatila

DOLAZI DIREKTOR SEKTORA HC-a: ˝Idu vidjeti da li se dodatno može označiti zebra, već je čitava dionica pojačano označena, a stižu i semafori˝

Objavljeno: 29.12.2022.

Jutros smo svjedočili ružnim prizorima na raskrižju u Svetom Križu Začretju, točno na onom gdje smo u utorak pratili prosvjed mještana. Križanje je to spojne ceste Začretje – Lepajci i Ulice M. J. Zagorke, a tamo se danas u jutarnjim satima dogodila prometna nesreća.

– S djecom smo bili u dnevnom boravku. Čuli smo zvukove sirene i odmah smo znali. Prvo je došao suprug, a zatim sam došla i ja. Teško nam je, to je ono na što upozoravamo. Pisala sam Hrvatskim cestama i u istom sam danu dobila odgovor iz Hrvatskih cesta. Tražila sam njihovo očitovanje, s obzirom da se nigdje ne oglašavaju. U mailu je pisalo da cesta ima privremenu uporabnu dozvolu, spomenuli su analizu, no nisu se nigdje očitovali u kojem vremenskom roku planiraju nešto popraviti i nisu se očitovali u vezi zatvaranja ceste. Hrvatske ceste nakon prometne nesreće je zvao susjed, zvala sam ja, poslala sam mail i fotografiju. Nadam se da će cestu zatvoriti danas. U autu je bilo malo dijete, sva sreća da je završilo na ovakav način, da nema smrtno stradalih. Djeca kao pješaci su na ovom raskrižju izazov, no vidljivo je da je ovo problem svih sudionika u prometu na ovom raskrižju – ispričala nam je jutros organizatorica prosvjeda, Tatjana Belanović koja nas je nakon samo sat vremena nazvala kazavši kako su je zvali iz Hrvatskih cesta i rekli joj kako za sat vremena direktor Hrvatskih cesta.

Kontaktirali smo HC, a njihova nam je glasnogovornica, Tamara Pajić potvrdila da na teren dolazi direktor sektora Dubravko Kos sa stručnom službom.

– Idu vidjeti da li se dodatno može označiti zebra o kojoj čitavo vrijeme govori gospođa Belanović, da li reflektirajućim znakom ili treptajućim svjetlima. Jer sve je tamo već pojačano označeno, na čitavoj toj dionici je postavljena dodatna vertikalna i horizontalna signalizacija, a nesreća se, nažalost dogodila zbog nepoštivanja prometne signalizacije. Semafori su, ponavljam, za to raskrižje u nabavi, a budući da gospođa Belanović priča o toj zebri, želimo vidjeti da se do postavljanja semafora, još dodatno označi i to, da se tamo napravi apsolutno sve što se može.  Zamolili smo i policiju za pomoć jer raskrižje uistinu može biti opasno, ali samo ako se ne poštuje prometna signalizacija i ako se prebrzo vozi. Jer ponavljam, apsolutno sva signalizacija, pa i dodatna, je tamo postavljena i još stižu semafori – rekla nam je Pajić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba