NIJE DUGO TREBALO: Na jednom od spornih križanja dionice spojne ceste Začretje - Lepajci jutros se dogodila prometna nesreća

IZGLEDA RUŽNO: U sudaru Toyote i Mercedesa ozlijeđena 54-godišnjakinja, druga vozačica i dijete iz njenog auta srećom prošli bez ozljeda

Objavljeno: 29.12.2022. VH

Na jednom od spornih raskrižja u Svetom Križu Začretju, točno na onom gdje je u utorak bio prosvjed mještana, križanju spojne ceste Začretje – Lepajci i Ulice M. J. Zagorke, u jutarnjim se satima dogodila i prva prometna nesreća. 

U nesreći su sudjelovale dvije vozačice – 37-godišnjakinja je upravljala vozilom Toyota Highlander iz smjera Štrucljeva prema Začretju, dok je 54-godišnja vozačica upravljala Mercedesom iz smjera Dukovca prema Zaboku. Došlo je do udara prvog dijela Toyote u stražnji lijevi kotač Mercedesa, pri čemu se od siline udara Toyota zarotirala za 180 stupnjeva, dok se Mercedes zabio prvim dijelom u obližnji rasvjetni stup.

54-godišnja vozačica je hitno prevezena u OB Zabok gdje su joj utvrđene teške tjelesne osljede, dok je druga vozačica, u čijem je automobilu bilo i trogodišnje dijete koje je također neozlijeđeno, prošla bez ozljeda. Iz policije su nam potvrdili da je mlađa vozačica skrivila nesreću jer je 54-godišnjakinji oduzela prednost prolaska.

Organizatorica prosvjeda građana održanog u utorak, Tatjana Belanović, ispričala nam je kako je sve izgledalo te nam kazala da je u jednom od automobila bilo i dijete. 

– S djecom smo bili u dnevnom boravku. Čuli smo zvukove sirene i odmah smo znali. Prvo je došao suprug, a zatim sam došla i ja. Teško nam je, to je ono na što upozoravamo. Pisala sam Hrvatskim cestama i u istom sam danu dobila odgovor iz Hrvatskih cesta. Tražila sam njihovo očitovanje, s obzirom da se nigdje ne oglašavaju. U mailu je pisalo da cesta ima privremenu uporabnu dozvolu, spomenuli su analizu, no nisu se nigdje očitovali u kojem vremenskom roku planiraju nešto popraviti i nisu se očitovali u vezi zatvaranja ceste. Hrvatske ceste nakon prometne nesreće je zvao susjed, zvala sam ja, poslala sam mail i fotografiju. Nadam se da će cestu zatvoriti danas. U autu je bilo malo dijete, sva sreća da je završilo na ovakav način, da nema smrtno stradalih. Djeca kao pješaci su na ovom raskrižju izazov, no vidljivo je da je ovo problem svih sudionika u prometu na ovom raskrižju – rekla nam je Belanović. 

U vezi nesreće smo kontaktirali i Hrvatske ceste. Kako su nam rekli, dojavu o nesreći su dobili od samih mještana, a prema neslužbenim saznanjima koje imaju, do nesreće je došlo zbog nepoštivanja prometne signalizacije, odnosno, zbog oduzimanja prava prednosti prolaska, no službeni komentar o prometnoj nesreći, kazali su nam iz Hrvatskih cesta, mogu dati tek nakon što policija obavi svoj dio posla na terenu. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba