Četiri je puta dobio nagradni dopust

VIDEO: Ovo je vojnik (24) koji je na Badnjak pretukao Djeda Mraza u Slavonskom Brodu

Objavljeno: 26.12.2022. zagorjeinternational

U Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu jutros je u devet sati na ispitivanje doveden 24-godišnji mladić, inače djelatna vojna osoba, koji je na Badnjak cipelario mladića odjevenog u Djeda Mraza, nanijevši mu teške ozljede.  

Ispitivanje je trajalo pola sata, osumnjičeni je ponovno odveden u pritvor, a općinski državni odvjetnik donijet će odluku o daljnjim radnjama, piše PlusPortal

Ministarstvo obrane potvrdilo je da je njihov djelatnik bio jedan od sudionika tučnjave u Slavonskom Brodu, u kojoj je pretučen mladić odjeven u Djeda Mraza. Policija je jučer objavila, vezano uz tučnjavu u subotu u Slavonskom Brodu, da su uhićene osobe u dobi od 20, 23, 20 i 22 godine.

Premda se nagađalo da je u tuči sudjelovao i hrvatski vojnik i premda se MORH oglasio odmah nakon događaja osuđujući takav postupak, sinoć su za Dnevnik Nove TV potvrdili da je uhićeni i ranije bio pod stegovnom mjerom.

– Prema podacima Kabineta načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH vojniku za kojeg pitate izrečena je stegovna kazna i mjera 2021. godine. Također prema podacima dobivenim iz Kabineta načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH od 2018. do danas navedeni vojnik četiri je puta dobio nagradni dopust. Riječ je o djelatnoj vojnoj osobi i takvo ponašanje sukladno Zakonu o službi u Oružanim snagama RH predstavlja kršenje vojne stege. Stegovni postupak je u nadležnosti Oružanih snaga RH i protiv navedene osobe provest će se sve radnje u skladu sa Zakonom o službi u Oružanim snagama RH vezane uz stegovni postupak i njegov daljnji status u službi. Kazneni postupak je u nadležnosti tijela s kojima surađuje Vojna policija – priopćio je MORH.

Otac pretučenog Djeda Mraza za HRT je ispričao što se, prema njegovoj verziji, dogodilo.

– Ne mogu spavati kao roditelj, ja plačem, žena plače – kaže Zlatko Ereiz iz Slavonskog Broda.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba