Pozadina jutrošnjeg napada na Centar socijalne skrbi u Ivancu

ČUSEK: Oduzeli smo im četvero djece, bilo je nužno

Objavljeno: 20.12.2022. zagorjeinternational

Jutros smo prenijeli informaciju od varaždinske policije o događaju u Ivancu kada je 40-godišnjak došao u Centar za socijalnu skrb na prvom katu zgrade, razbio staklo na vratima i bacio zapaljivu staklenu bocu unutra. O cijelom događaju se oglasio i ravnatelj Centra za socijalnu skrb Ivanec Robert Čusek. 

– Kod nas je jedna krizna situacija. Tijekom jutra smo u toj obitelji imali poduzimanje mjera – objasnio je i dodao kako su oduzeli četvero djece iz obitelji zbog grubog zanemarivanja. Kako je još ispričao za 24 sata, nakon toga, u Centar su došli muž i žena, revoltirani tom odlukom.

Djeca su smještena u udomiteljsku obitelj, a te su mjere bile nužne kako bi ih se zaštitilo. 

– Nastao je požar koji je intervencijom ugašen, ali strašna panika, totalni kaos je zavladao – rekao je. Dodao je da su zaposlenici u šoku i potreseni. 

– Zaštitar fizički nije prisutan u tom prostoru, ali je čuo lupanje i u par sekundi je došao. Sve je bilo gotovo, čovjek se udaljio. Zaštitar je bio u prizemlju. Stranka koja je počinitelj je bila u tretmanu, znala je postupak, proceduru, zna sve djelatnike. Bojimo se, ne znamo što se nakon ovoga može dogoditi – rekao je.

Dodao je kako su djeca oduzeta zbog zanemarivanja, no da nije bilo fizičkog nasilja. Tvrdi i kako su u ovom napadu sudjelovali zajedno majka i otac djece. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba