Iz policijske bilježnice: Tijekom vikenda sedam prometnih nesreća

U Jelovcu i Selnici dvije osobe, među kojima je i dijete lakše ozlijeđene, jedna teško, a u Lupinjaku nesreću skrivio vozač s dva promila alkohola

Objavljeno: 19.12.2022. zagorjeinternational

Iz Policijske uprave krapinsko – zagorske izvijestili su da su tijekom proteklog vikenda od kaznenih djela evidentirali jedno kazneno djelo krađe, jedno kazneno djelo teške krađe i jedno kazneno djelo protuzakonitog lova i ribolova, jedan prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i jedan prekršaj nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari.  

Na prometnicama Krapinsko – zagorske županije tijekom vikenda zabilježili su sedam prometnih  nesreća.
-Četiri prometne nesreće bile su s materijalnom štetom i dogodile su se u Radoboju zbog nepropisnog uključivanja u promet, u Jertovcu zbog nepropisne radnje vozilom, zatim je u Gornjem Kraljevcu došlo do naleta osobnog vozila na psa koji je bio bez nadzora, u prometnoj nesreći do koje je došlo u Stubičkim Toplicama zbog ne kretanja vozilom uz desni rub kolnika, vozač koji je skrivio prometnu nesreću bio je pod utjecajem alkohola od 2,36 promila. U prometnoj nesreći do koje je došlo u Lupinjaku zbog ne kretanja vozilom sredinom obilježene prometne trake, dvije osobe zadobile su lakše tjelesne ozljede, dok je vozač koji je skrivio prometnu nesreću bio pod utjecajem alkohola od 2,00 promila. U Jelovcu u prometnoj nesreći u kojoj je došlo do slijetanja vozila van kolnika, dvije osobe zadobile su lakše tjelesne ozljede i jedna osoba teške tjelesne ozljede. Isto tako u prometnoj nesreći do koje je došlo u Selnici zbog oduzimanja prednosti prolaska dvije osobe zadobile su lakše tjelesne ozljede i jedna osoba teške tjelesne ozljede. Od ostalih događaja zabilježen je jedan požar na građevinskom objektu i jedan požar na prometnom sredstvu – izvijestili su iz PU krapinsko – zagorske.

Zagorska policija izvijestila je i o detaljima prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama.

-U subotu, oko 7.30 sati, došlo je do prometne nesreće u Selnici u kojoj su tri osobe zadobile tjelesne ozljede. Do prometne nesreće, udara u drugo vozilo došlo je kada je 21-godišnji hrvatski državljanin oduzeo prednost prolaska vozilu kojim je upravljao 36-godišnji vozač koji je nailazio iz suprotnog smjera pravilnom kolničkom trakom, zadržavajući smjer kretanja. Vozač koji je skrivio prometnu nesreću 21-godišnjak, zadobio je teške tjelesne ozljede, drugi vozač 36-godišnjak zadobio je lakše tjelesne ozljede kao i 63-godišnji putnik koji se nalazio s njim u vozilu, dok je u nedjelju, oko 20 sati došlo do prometne nesreće u Jelovcu. U prometnoj nesreći došlo je do slijetanja vozila van kolnika te udara u dvorišnu ogradu, vozač 35-godišnjak zadobio je lakše tjelesne ozljede, putnica 29-godišnjakinja teške tjelesne ozljede te dijete lakše tjelesne ozljede, a ozljede su im utvrđene u Općoj bolnici Zabok – rekli su. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba