U 16 kategorija izabrani oni izvrsni

Saznajte tko su najbolji sportaši, najbolje sportašice i naj sportski djelatnici iz Zaboka

Objavljeno: 12.12.2022. zagorjeinternational

Prema odluci izvršnog odbora Sportske zajednice grada Zaboka imenovano je Povjerenstvo za proglašenje najboljih sportaša i sportskih djelatnika u sastavu predsjednika Branka Sadaića i članova Matije Grabrovečkog, Roberta Leža, Sandre Turković i Tomislava Zrinščaka.

Povjerenstvo je, temeljem važećeg pravilnika predložilo, a izvršni odbor potvrdio slijedeći popis nagrađenih:

NAJBOLJI SPORTAŠ U POJEDINAČNOJ KONKURENCIJI – SENIORI
Nominirani su: Nikola Špoljar (Atletski klub Zabok) i Vili Sivec (Plivački klub Olimp)

Odabran za nagradu je Vili Sivec uz obrazloženje kako je jedan od najboljih plivača Hrvatske delfin stilom i član je seniorske reprezentacije. Vice prvak hrvatske na 200m delfin u 25m bazenu, prvak Hrvatske u istoj disciplini u 50 m bazenu te juniorski viceprvak na 100m delfin u 25m bazenu.

NAJBOLJA SPORTAŠICA U POJEDINAČNOJ KONKURENCIJI – SENIORKE
Nominirane su: Andreja Grabrovečki (Atletski klub Zabok) i Jana Pavalić (Plivački klub Olimp)

Odabrana za nagradu je Jana Pavalić koja sa samo 15 godina ima 18 državnih rekorda od kojih 6 seniorskih. Članica je seniorske reprezentacije Hrvatske te kod HOO ima status olimpijske nade i stipendista je Hrvatskog olimpijskog odbora i Hrvatskog plivačkog saveza.

NAJBOLJI SPORTAŠ U EKIPNOJ KONKURENCIJI – SENIORI
Nominirani su: Antonio Črnjević (Košarkaški klub Zabok), Siniša Gregurić (Nogometni klub Rudar Dubrava) i Toni Ljubić (Kuglački klub Zabok), a za nagradu je odabran Antonio Črnjević, kapetan i standardni član seniorske ekipe Košarkaškog kluba Zabok koji se natječe u najvišem rangu natjecanja Hrvatske. Kao igrač je sazrio i postao trajna vrijednost kluba i primjer mlađim naraštajima koji dolaze u klub.

NAJBOLJA SPORTAŠICA U EKIPNOJ KONKURENCIJI – SENIORKE
Nije bilo nominacija.

NAJBOLJI SPORTAŠ OD 14-18 GODINA
Nominirani su: Lovro Mikulec (Kuglački klub Zabok), David Posavec (Atletski klub Zabok), Mislav Posavec (Stolnoteniski klub Zabok), David Ivanek (Savate klub Đidara) Gabrijel Latin (Kickboxing klub Ninja), Patrik Erceg (Plivački klub Olimp), Vigor Borovčak (Košarkaški klub Zabok) i Bakek Dorijan (Nogometni klub Rudar Dubrava), a odabrani za nagradu su:

Patrik Erceg, član mlade reprezentacije i kandidat za odlazak na Europsko prvenstvo i David Posavec koji je ostvario 3. mjesto na 3000m u dvorani, 5. vrijeme na 1500m na otvorenome i u dvorani te je među prvih 10 rezultata na 3000m na otvorenome i 5 km na cesti, ali i Mislav Posavec, nositelj kvalitete u klubu. Na krilima njegovih pobjeda seniorska ekipa ostvaruje uspjehe u 1. hrvatskoj ligi, a na kraju jesenskog dijela Mislav je na vrhu najuspješnijih pojedinaca lige sa samo dva poraza. Najzaslužniji je i za osvajanje 3. mjesta ekipno na prvenstvu Hrvatske u kategoriji juniora.

NAJBOLJA SPORTAŠICA 14-18 GODINA
Nominirane su: Leona Bartolin (Kickboxing klub Ninja), Lorena Zeba (Kickboxing klub BTI Zabok) i Emma Horvat (Plivački klub Olimp), a odabrani za nagradu su: Leona Bartolin koja je osvojila 3. mjesto na Svjetskom kickboxing CUP-u u Budimpešti, 1. mjesto na prvenstvu Hrvatske u disciplini kick light za juniorke, a kao članica reprezentacije ostvarila je 5. mjesto na svjetskom prvenstvu u disciplini kick light. Uz nju, najbolja sportašica je i Emma Horvat koja je bila prva na Grandprix utrci u Dubrovniku na 100m leptir, druga u istoj disciplini na Grandprix utrci u Zagrebu, te također druga na 200m leptir, a Lorena Zeba jer je srebrna s Prvenstva Hrvatske u disciplini point fight. U istoj disciplini osvojila je 3. mjesto na turniru u Kutini te prvo mjesto na županijskom natjecanju u Zaboku.

NAJPERSPEKTIVNIJI SPORTAŠ MLAĐIH DOBNIH KATEGORIJA DO 14 GODINA
Nominirani su: Patrik Dinjar (Plivački klub Olimp), Riko Ljubić (Kickboxing klub BTI-Zabok), Matej Marković (Atletski klub Zabok), Martin Gojšić (Kuglački klub Zabok) i Dorian Zajec (Košarkaški klub Zabok).

Odabrani za nagradu su Martin Gojšić koji je osvojio 2. mjesto pojedinačno na U14 Prvenstvu Hrvatske. U paru je bio prvi, dok je u tandemu osvojio drugo mjesto. Zatim Matej Marković koji je bio 5. na regionalnom prvenstvu u stadionskoj atletici, a bio je i 4. na regionalnom natjecanju u krosu i Patrik Dinjar koji je bio 1. na regionalnom natjecanju na 200m mješovito u 25m bazenu, 2. u 50m bazenu u istoj disciplini te 2. slobodnim stilom.

NAJPERSPEKTIVNIJA SPORTAŠICA MLAĐIH DOBNIH KATEGORIJA DO 14 GODINA
Nominirane su: Kiara Bratković (Kickboxing klub BTI-Zabok), Helena Dinjar (Plivački klub Olimp) i Lara Tuđa (Atletski klub Zabok), a odabrane za nagradu su Helena Dinjar koja je bila 2. na 200m leđno na regionalnom natjecanju i 3. na200m slobodnim stilom, a na Grandprix natjecanju je bila 2. na 400m slobodnim stilom i Lara Tuđa koja je osvojila 15. mjesto na regionalnom natjecanju disciplini skok u dalj te 14. mjesto na istom natjecanju u disciplini sprint na 60 metara, kao i Kiara Bratković koja je bila 3. na turniru u Kutina u disciplini Ponit fight, na ‘Zabok Open 2022’ ostvarila je 2. mjesto, a na županijskom natjecanju u Zaboku bila je prva.

NAJBOLJA MUŠKA EKIPA U SENIORSKOJ KONKURENCIJI
Nominirani su: Atletski klub Zabok, Stolnoteniski klub Zabok, Košarkaški klub Zabok, Kuglački klub Zabok, Nogometni klub ‘Rudar’ Dubrava, Plivački klub Olimp-Zabok, a odabrana ekipa za nagradu je Košarkaški klub Zabok koji je u sezoni 2021/2022 zauzeo je 6. mjesto u HT Premier ligi, igrajući ligu za prvaka. Ostvareno je dosta uvjerljivih pobjeda, ali treba spomenuti pobjedu protiv Cibone u Zaboku, a u kupu ‘Krešimir Ćosić’ ostvarili su plasman u četvrtinu finala.

NAJBOLJA ŽENSKA EKIPA U SENIORSKOJ KONKURENCIJI
Jedino nominirana te ujedno i odabrana ekipa za nagradu je: Plivački klub Olimp-Zabok koji je na Ekipnom prvenstvu Hrvatske u Korčuli ostvario uspjeh ženske ekipe u C- ekipnom prvenstvu gdje su zauzeli 1. mjesto i plasman u B-PH.

NAJBOLJA MUŠKA EKIPA U MLAĐIM KATEGORIJAMA
Nominirane su: Stolnoteniski klub Zabok, Kuglački klub Zabok, Nogometni klub ‘Rudar’ Dubrava, Atletski klub Zabok, a odabrana ekipa za nagradu je Stolnoteniski klub Zabok.

Juniorska ekipa Stolnoteniskog kluba Zabok ostvarila je 3. mjesto na Prvenstvu Hrvatske u Splitu. Klub do sada nije imao ovako kvalitetnu i talentiranu generaciju koja na državnom nivou može ostvariti vrhunske rezultate. Ovo je samo nastavak njihovim uspjeha nakon kadetskog i mlađe kadetskog zlata od prije dvije odnosno 4 godine. Ista ekipa je i okosnica seniorske ekipe koja se natječe u 1. hrvatskoj ligi- zapad.

NAJBOLJA ŽENSKA EKIPA U MLAĐIM KATEGORIJAMA
Nominirane su ekipe Atletskog kluba Zabok i Rukometnog kluba Zabok, a odabrana je ekipa Atletskog kluba Zabok čije su limačice na Prvenstvu Hrvatske u krosu ostvarile 17. mjesto, a na regionalnom prvenstvu u disciplini štafeta 4×60 metara ostvarile 13. mjesto.

GODIŠNJA NAGRADA ZA NAJUSPJEŠNIJEG TRENERA
Nominirani su: Mario Videk – Nogometni klub ‘Rudar’ Dubrava i Matija Grabrovečki – Atletski klub Zabok, a za nagradu je odabran Matija Grabrovečki koji je trener od od 2017. godine. Obrazovanje je stekao na stručnom studiju za izobrazbu trenera na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, zvanje stručni prvostupnik trenerske struke – smjer atletika. Unatrag pet godina njegovi atletičari su osvojili šest državnih odličja u seniorskoj i u mlađim dobnim kategorijama. Godine 2020. vodio je seniorsku reprezentaciju Hrvatske na Prvenstvu Balkana u planinskom trčanju u Rumunjskoj, gdje muška ekipa po prvi puta u povijesti ovog natjecanja osvaja medalju (3. mjesto), a ženska reprezentacija zauzima 4. mjesto. Ove godine, sportaši Atletskog kluba Zabok ostvarili su 3. mjesto na dvoranskom Prvenstvu Hrvatske u atletici i tri puta osvojili 4. mjesto na državnim prvenstvima na atletskoj stazi. Tri natjecateljice iz mlađih dobnih kategorija plasirale su se u finale Erste plave lige. Muška seniorska ekipa AK Zabok osvojila je dvije državne medalje – 3. mjesto na Prvenstvu Hrvatske u cestovnom trčanju (10 km) i 3. mjesto u planinskom trčanju.

NAJBOLJI SPORTAŠ I SPORTAŠICA KOJI SE NATJEČU U KLUBOVIMA VAN GRADA ZABOKA
Nominirani su i Povjerenstvo predlaže za nagrađivanje: Matija Gregurić – AK Dinamo Zrinjevac (atletika) koji je ove godine rušio osobni rekord u bacanju kladiva koji sada iznosi 73,35 m, što je treći rezultat svih vremena u Hrvatskoj. Član je Atletskog kluba Dinamo Zrinjevac i član hrvatske atletske reprezentacije te službeni kandidat za Svjetsko prvenstvo u atletici 2024. godine i Olimpijske igre u Parizu 2024. godine. I Klara Sedlar – Bamberg Njemačka (kuglanje) koja igra u životnoj formi, u najjačoj kuglačkoj ligi u Njemačkoj. Drži prvo mjesto u poretku najboljih pojedinki lige, a i njezina ekipa je prva u ligi. U ligi prvaka je sa svojim klubom Bamberg igrala finale, a u svjetskom kupu su bile druge.

NAGRADA ZA RAZVOJ SPORTA
Nominiran je i Povjerenstvo predlaže za nagrađivanje: Robert Lončar– Hrvatsko športsko društvo „Đalski“ Gubaševo

Robert Lončar je bio član seniorske ekipe HŠD Đalski, a od 2008. godine je na poziciji predsjednika kluba. Ciljevi kluba pod njegovim vodstvom su svake godine sve više rasli. Klub je stalno bio u vrhu 2. županijske lige, a u sezoni 2021/2022 je klub nakon 35 godina uspio ponovno ostvariti naslov prvaka 2. županijske lige. Zbog propozicija natjecanja prelazak u viši rang natjecanja nije bio moguć zbog nedostatka omladinskog pogona. Da bi u budućnosti mogli napredovati osnovana je Škola nogometa Zabok.

NAGRADA ZA ŽIVOTNO DJELO U SPORTU
Nominiran je i Povjerenstvo predlaže za nagrađivanje: Mladen Kurečić – Šahovski klub „Polet“ Zabok

Pokojni Mladen Kurečić je rođen 02.09.1962. godine, a umro je 02.01.2022. godine zbog teške bolesti. Završio je građevinski fakultet, te je dio svog radnog vijeka proveo u privatnoj građevinskoj tvrtki, ali većinom u Zagorskom vodovodu d.o.o. na mjestu tehničkog direktora, a od 2014. godine na mjestu rukovoditelja odvodnje.

Uzorno je vodio svoju obitelj, koja je nažalost pretrpjela tragični događaj, pogibiju malodobne kćeri. Šahom se počeo baviti vrlo rano, još u osnovnoj školi. Tako je na Prvenstvu Hrvatske 1972. godine u Splitu osvojio 2. mjesto, a to mu je po tadašnjim kriterijima donijelo titulu Majstorskog kandidata u šahu. Cijeli svoj sportski put proveo je u Šahovskom klubu Polet Zabok, a 20. godina na funkciji predsjednika kluba. Klub je u tom periodu nastupao u 3. hrvatskoj šahovskoj ligi, te je temeljem pobjeda u županijskom Kupu nastupao i na Kupu Republike Hrvatske u šahu 5. puta. Mladen Kurečić je dugo vremena po rejting bodovima bio najbolji zagorski šahist. Ostvario je niz pobjeda na raznim turnirima po Krapinsko-zagorskoj županiji, a i cijeloj Hrvatskoj. Organizirao je tradicionalni Božićni šahovski turnir uz nastup klubova iz Krapinsko zagorske županije. Njegova ljubav prema šahu je trajala preko 50. godina. Osim toga aktivno je sudjelovao u radu Sportske zajednice, Bio je član je i dopredsjednik Upravnog odbora Šahovskog saveza KZZ, Član Upravnog odbora Šahovskog saveza RH. Također je bio dopredsjednik Skupštine Krapinsko- zagorske županije u prvom sazivu te je aktivno sudjelovao u političkom životu Grada i Županije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba