U Hrženici se gradi 1,2 milijuna kuna vrijedan kružni tok, gradilište obišao župan Anđelko Stričak

“Svaka investicija je dobro došla jer su potrebe za uređenjem županijskih prometnica daleko veće od proračuna ŽUC-a”

Objavljeno: 01.12.2022. zagorjeinternational

Radovi na izgradnji kružnog toka u naselju Hrženica u općini Sveti Đurđ idu svojim tokom, a da je tome tako uvjerili su se župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, načelnik općine Sveti Đurđ Josip Jany te ravnatelj ŽUC-a Tomislav Osonjački koji su obišli radove.

-Ovim kružnim tokom dobiti ćemo uređeno raskrižje, a naravno da je najvažnija komponenta u svemu tome i sigurnost prometa na cestama. Ovo je bilo podosta problematično raskrižje i ovime smo taj problem riješili. Zahvaljujem se Županijskoj upravi za ceste kao i Varaždinskoj županiji na podršci u realizaciji ovog projekta – rekao je Jany naglasivši izuzetno dobru suradnju sa spomenutim institucijama.

Župan Stričak je naglasio kako su potrebe za uređenjem i sanacijom prometnica u županiji daleko veće od raspoloživih sredstava.

– Svaka investicija je dobro došla, pa i ova, a pogotovo ako ju promatramo iz aspekta sigurnosti prometa. O njoj smo razgovarali prije par mjeseci na svečanoj sjednici povodom Dana općine. Sve što je tada dogovoreno je u realizaciji. Često je inicijativa s terena dobrodošla, a ovdje se radi upravo o tome. Potrebe za uređenjem županijskih prometnica su daleko veće od proračuna ŽUC-a tako da brojne zahvate odrađujemo s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture, Ministarstvom unutarnjih poslova, Hrvatskim cestama te ostalim institucijama– zaključio je župan s kojim se složio i ravnatelj ŽUC-a Osonjački, naznačivši pritom kako Hrženica dobiva moderan kružni tok koji će biti  realizirani u suradnji s Općinom Sveti Đurđ.

Inače, spomenuti radovi iznose 1.248.000,00 kuna s PDV-om, a dio iznosa financirat će i Općina Sveti Đurđ. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba