Zahtjevi se primaju do 9. prosinca

HUM NA SUTLI: Općina i ove godine pomaže mladim obiteljima u rješavanju stambenog pitanja – donosimo detalje 

Objavljeno: 01.12.2022. zagorjeinternational

Odlukom načelnika Huma na Sutli Zvonka Jutriše, Općina je objavila javni poziv mladim obiteljima na podnošenje zahtjeva za dodjelu financijskih sredstava radi rješavanja vlastitog stambenog pitanja na području Huma na Sutli.

Mlade obitelji se poziva da podnesu zahtjeve za dodjelu financijskih sredstava radi rješavanja vlastitog stambenog pitanja na području općine, a ovoga puta će se dodijeliti dvije pomoći.

Pomoć pri rješavanju stambenog pitanja mladih obitelji će se financirati kroz financijsku pomoć mladoj obitelji pri kupnji stambenog objekta radi rješavanja vlastitog stambenog pitanja na području općine Hum na Sutli ili kroz financijsku pomoć mladoj obitelji pri izgradnji stambenog objekta radi rješavanja vlastitog stambenog pitanja na području općine.

Što se uvjeta tiče, podnositelj zahtjeva ili njegov bračni/izvanbračni drug moraju biti mlađi od 40 godina, stambena građevina koju kupuju ili grade mora biti na području Huma na Sutli, a podnositelj zahtjeva ili članovi njegove obitelji moraju imati prebivalište na području općine u trenutku podnošenja zahtjeva, odnosno moraju donijeti izjavu da će ga prijaviti u roku tri mjeseca od dana podnošenja zahtjeva ako se radi o kupnji stambenog objekta ili u roku od 12 mjeseci ako se radi o kupnji građevinskog zemljišta, odnosno izgradnji stambenog objekta. 

Također, jedan od uvjeta je i da podnositelj zahtjeva i članovi njegove obitelji, osim nekretnine za koju podnose zahtjev, nemaju u svom vlasništvu/suvlasništvu drugo građevinsko zemljište, obiteljsku kuću/stan ili kuću/stan za odmor ili da pojedinačno ili zajedno nisu vlasnici/suvlasnici poslovnog prostora na području RH, odnosno da do podnošenja zahtjeva isto nisu prodali, darovali ili na bilo koji drugi način otuđili. 

Korisnik može ostvariti pomoć za kupnju stambenog objekta na temelju valjano zaključenog kupoprodajnog ugovora u visini od 50.000 kuna. Također, korisnik može ostvariti pomoć za trošak ugrađenih materijala i izvršenih radova na izgradnji u visini 50.000 kuna.

Zahtjevi se podnose do 9. prosinca, a podnose se u pisanom obliku na propisanim obrascima na adresu Općine, Hum na Sutli 175, 49231 Hum na Sutli – Povjerenstvo za ocjenu pristiglih prijava po javnom pozivu – Subvencija za mlade obitelji. Svi detalji dostupni su na internetskim stranicama Općine

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba