Poznat po brutalnim likvidacijama

Moćnom balkanskom narkoklanu u Zagrebu ukradeno oko 200 kilograma kokaina – krenuli u osvetu

Objavljeno: 14.11.2022. zagorjeinternational

Jednom od balkanskih narkoklanova posebno poznatom po brutalnim likvidacijama, u proljeće ove godine na području Zagreba ukradena je pošiljka od oko 200 kilograma kokaina, piše Jutarnji list, a prenosi Telegram.

Naime, kokain se nalazio u jednome skladištu na širem području Zagreba, a droga je bila u tajnom tranzitu, odnosno s istoka je skrivena ušla u Hrvatsku te je bila namijenjena za tržište zemalja zapadne Europe. Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, krađa kokaina velike vrijednosti, rezultirala je vrlo brzom i agresivnom reakcijom narkoklana, koji je u Hrvatsku poslao svoje ljude kako bi utvrdili tko mu je drogu ukrao te je pokušali vratiti i “kazniti” krivce.

Navodno, istraga narkokartela je već rezultirala s nekoliko kaznenih djela počinjenih na području Hrvatske, no navodno, na sreću za sada su bez ljudskih žrtava. Naime, navodno je počinjena jedna otmica i premlaćivanje osobe koju su smatrali odgovornom za nestanak droge, ali i pokušaj otmice suradnika te osobe, te nasilni pokušaj povrata dijela otete droge.

Na više načina pokušali su provjeriti zna li policija za nestanak kokaina, no, kako piše Jutarnji list, nisu uspjeli dobiti nikakvu konkretnu informaciju, no, iz niza akcija koje su pojedini elitni odjeli kriminalističke policije posljednjih pola godine provodili, čini se da je policija upućena u to što se događa – u jednoj od policijskih akcija koje su se u proteklih šest mjeseci zaredale diljem države, protiv međunarodnih trgovaca kokainom, uz ostalo je detektirana, upravo osoba za koju narkoklan sumnja da mu je ukrala drogu.

Kako piše Jutarnji list, ova krađa kokaina daje mogući novi kontekst čitavom nizu uhićenja “opasnih momaka” iz balkanskoga podzemlja koji su u proteklih pola godine počeli dolaziti u Hrvatsku pod lažnim identitetima, a koje bi zatim policija, u naizgled nepovezanim akcijama, uhićivala zbog droge i oružja. Postoji sumnja da je, “po zadatku”, neke od tih osoba u Hrvatsku poslao narkoklan, upravo kako bi se osvetili zbog nestanka droge ili kako bi je pokušali pronaći i vratiti vlasniku.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba