Sud ga kaznio s 30.000 kuna

Vojnik na Facebooku vrijeđao LGBT zajednicu – zvao ih nakazama

Objavljeno: 13.11.2022. zagorjeinternational

Muškarac (31), djelatna vojna osoba Oružanih snaga RH sa zagrebačkog područja, proglašen je krivim i osuđen jer je na Facebooku vrijeđao pripadnike LGBT zajednice nazvavši ih “nakazama”, piše portal Danica.hr.

Naime, prema presudi, on je u srpnju na svom Facebook profilu podijelio sadržaj govora Boška Obradovića iz srbijanskog parlamenta o LGTB lobijima te ga je komentirao: “Bar netko normalan, a ne kod nas svi pedero ljupci podržavaju te nakaze puj puj”.

Rekao je pritom da ne misli na nikoga specifično, samo na činjenicu da se te ljude štiti zakonima te da su zaštićeni kao polarni medvjedi te da se riječ “nakaze” odnosi na homoseksualce.

-Dakle, s ciljem stvaranja neprijateljskog, ponižavajućeg ili uvredljivog okruženja na temelju razlike u, rodnom identitetu i spolnoj orijentaciji povrijedio je dostojanstvo građana, čime je počinio prekršaj iz Zakona o suzbijanju diskriminacije – piše u presudi.

Optužni prijedlog protiv njega je podigla Vojna policija Glavnog stožera oružanih snaga RH. Presuda je nepravomoćna te se na nju može žaliti, a sudac ga je osudio na plaćanje 30.000 kuna kazne, a mora podmiriti i 1500 kuna troškova prekršajnog postupka.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba