Na aeromitingu u Dallasu

[VIDEO] U sudaru zrakoplova iz Drugog svjetskog rata u Teksasu poginulo šest osoba

Objavljeno: 13.11.2022. zagorjeinternational

Šest je osoba poginulo u subotu u sudaru zrakoplova iz Drugog svjetskog rata na aeromitingu u Dallasu u Teksasu, rekao je lokalni zastupnik, piše Index.hr.

U priopćenju Savezne uprave za zrakoplovstvo (FAA) od subote, navodi se da su se sudarili Bombarder Boeing B-17 Leteća tvrđava i lovac Bell P-63 KingCobra u zraku oko 13.20 sati (20.20 sati po srednjoeuropskom vremenu).

-Kako se doznaje od medicinskih izvora u Dallasu, šest je osoba poginulo u nesreći koja se jučer dogodila na aeromitingu Wings over Dallas – objavio je danas na Twitteru Clay Jenkins, zastupnik na čelu okruga Dallasa.

Na Twitteru je u subotu, Aerodrom Dallas Executive, desetak kilometara južno od glavnog teksaškog grada, objavio da se dogodio incident na aeromitingu vojnih zrakoplova iz 1940-ih organiziranom tijekom produljenog vikenda 11. studenog, a gradonačelnik Dallasa Eric Johnson napisao je na Twitteru da “nitko od gledatelja nije ozlijeđen”.

Odmah nakon nesreće čelnik Commemorative Air Forcea (CAF), organizatora događaja, Hank Coates, na tiskovnoj konferenciji je rekao da B-17 u načelu leti s četiri do pet članova posade, a P-63 samo s jednim pilotom, dodavši da su piloti koji upravljaju zrakoplovima na takvim priredbama iskusni volonteri koji su prošli “temeljitu obuku”, nerijetko umirovljeni vojni piloti.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba