Recepti koji će vas riješiti mamurluka i vratiti vas 'među žive'

PRETJERALI STE S ALKOHOLOM? Evo rješenja!

Objavljeno: 12.11.2022. zagorjeinternational

Umor, žeđ, glavobolja, mučnina, vrtoglavica, drhtavica, nedostatak fokusa, bolovi u mišićima, nesanica i poremećaj raspoloženja, sve su to neugodni simptomi nekoga tko se večer prije malo opustio i uživao u alkoholu. 24 sata podijelila su super recepte za oporavak…

U borbi s glavoboljom čaj od đumbira zaslađen medom i par kapi limuna i naranče bit će korisniji u borbi protiv glavobolje.

Pijte puno vode, shvatite to kao ciklus ispiranja. Alkohol je diuretik, što znači da uzrokuje da vaše tijelo ispire tekućinu brže od ostalih pića i dovodi do ozbiljne dehidracije. Dehidracija izaziva mnogobrojne simptome mamurluka, a osim vode možete piti i vodu u koju ste iscijedili limun. Naravno, opcija za nadoknadu tekućine je i čaj. To može biti zeleni čaj, a prema nekim starijim recepturama, origano se, osim kao začin za pizzu, koristi i za pripremu čaja.

Soda bikarbona jedan je od najboljih kućnih lijekova za želudac. Može ukloniti osjećaj nadutosti, kao i vratiti pH vrijednost u ravnotežu, no pazite da ne pretjerate jer može postići i suprotan učinak. Pomiješajte je s vodom i popijte. 

Metvica se za liječenje želuca koristi još od vremena starih Grka i Rimljana, koji su znali napraviti dobro vino i dobro se zabaviti. Za prvu ruku uzmite žvakaću gumu s okusom peperminta, a ako ste u prilici, napravite čaj od metvice. Možete je kombinirati s kimom i time pojačati učinak.

Većinu simptoma mamurluka ublažit će čaj od đumbira. Ogulite svjež đumbirov korijen veličine palca te ga narežite na 10-12 kriški. Pomiješajte s četiri šalice vode i pustite da kuha desetak minuta.

Ocijedite (tako da iz tekućine maknete komadiće korijena) te dodajte sok jedne naranče, pola limuna i pola šalice meda. Pijuckajte napitak dok ne osjetite da vam je lakše.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba