Ona je naj radnica Hrvatske i osvojila je 100 tisuća kuna

NATAŠA ŠANTIĆ: ˝Ova nagrada stavlja krunu na moj cjeloživotni rad i bilo je to iznimno iskustvo˝

Objavljeno: 12.11.2022. zagorjeinternational

Nataša Šantić iz Đakova, vjeroučiteljica i turistički vodič, jučer je u Zagrebu proglašena Naj radnikom 2022. Nakon što ju je komisija prepoznala od oko 800 prijavljenih, ljudi su je ‘nagradili’ s 3.410 glasova te je osvojila nagradu dr. Dražen Glavaš od sto tisuća kuna u organizaciji Malog svjetionika, a za 24sata otkrila je na što će potrošiti taj iznos. 

– Još sam duboko dirnuta cijelom ovom situacijom. Kad su pročitali moje ime, par sam trenutaka ostala sjediti, a onda jedva otišla do pozornice. Noge su mi klecale, nisam mogla vjerovati. Velika je čast i odgovornost biti Naj radnikom Hrvatske 2022.! Zahvalna sam svim mojim glasačima koji su me odveli do nagrade! I ponosna što nagrada ide baš u Đakovo, u našu Slavoniju, Baranju i Srijem! Velika je stvar sudjelovati na The Global Leadership Summitu i biti proglašena Naj radnikom. Ova nagrada stavlja krunu na moj cjeloživotni rad i bilo je to iznimno iskustvo – rekla je Šantić. 

Istaknula je da nagrada ne znači samo njoj nego i njezinoj obitelji jer su joj oni bili podrška svih godina te su podnosili težak teret njezinih radnih obveza.

– U slučaju osvajanja nagrade počastila bih kolege, učenike, suradnike, prijatelje, ma, sve. Nikada nisam bila škrta. Skromno živimo, ali uvijek darujemo onima koji imaju možda manje od nas i koji su u potrebi. Nešto bih donirala udruzi koja pomaže siromašnim obiteljima i Željki Jurić Mitrović iz Vukovara, djevojčici u plavom kaputiću, za otvorenje muzeja stradale djece u Domovinskom ratu. I sama sam preživjela ratne strahote, pa mi je to posebno dirljivo. Novac je prolazan i dobiva pravu vrijednost kada se troši darujući druge. Nikada ne smije biti sjeme razdora među ljudima. Valjda bi nešto ostalo za otplatu kredita. I jedan obiteljski odmor – kazala je Šantić prije nekoliko dana.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba