U Radoboju održan Seminar za voditelje općih planinarskih škola

Sudjelovalo 35 voditelja iz svih krajeva Hrvatske, a među njima i predsjednica HPD-a Radoboj Marija Poljak

Objavljeno: 09.11.2022. zagorjeinternational

Proteklog vikenda je u Radoboju održan Seminar za voditelje općih planinarskih škola. Organizirala ga je Komisija za školovanje HPS-a, a na njemu je sudjelovalo 35 voditelja planinarskih škola iz svih krajeva Hrvatske.

Jedna od sudionica seminara bila je i predsjednica radobojskog planinarskog društva Marija Poljak. Opća planinarska škola temeljni je oblik školovanja u Hrvatskom planinarskom savezu. Planinarska škola predstavlja osnovu za školovanje svih kadrova u organiziranom hrvatskom planinarstvu zbog stjecanja općih znanja i vještina iz područja planinarstva. Njezin jedinstveni program omogućava jednoliko i kvalitetno pripremanje kadrova za nastavak školovanja, a svim polaznicima daje osnovu za siguran i svrsishodan boravak u planinama i djelovanje unutar planinarske udruge, u skladu sa željama pojedinca i sredine u kojoj djeluje.

Vodiči HPS-a nezaobilazni su sudionici u planinarskoj edukaciji i vrlo često vode planinarske škole ili na njima sudjeluju kao instruktori i predavači. Predavanja su pripremili i održali Tomislav Zrinski, Dubravko Balent, Karoline Supina Vrabec, Igor Eterović, Biserka Radović, Hrvoje Gold i Alan Čaplar, a Stjepan Posavec osmislio je i vodio vježbu planinarske orijentacije sa sedam kontrolnih točaka.

-Sudionici su pokazali visoku razinu zainteresiranosti za sve prezentirane sadržaje te su aktivno iznosili svoja zapažanja, iskustva, pitanja i prijedloge. U okviru seminara analizirani su i rezultati ankete ranije upućene svim voditeljima općih planinarskih škola. Također, kao pomoć i potporu za daljnji rad za sve sudionike, Komisija za školovanje Hrvatskog planinarskog saveza osigurala je Metodičke priručnike za voditelje i izvoditelje općih planinarskih škola. Službene prijave za prvu Opću planinarsku školu Hrvatskog planinarskog društva Radoboj počinju idući tjedan, stoga, svi zainteresirani, pratite objave službene stranice Hrvatskog planinarskog društva Radoboj na Facebooku – rekli su iz Općine Radoboj.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba