Učenici SŠ Zabok ostvarili vrhunske rezultate na 8. Međunarodnom natjecanju konobara, barmena, barista, restorana i srednjih škola u Splitu

Monika Leljak osvojila tri, a Antonio Lažeta dvije brončane medalje, dok su kao tim dobili pehare za najbolji stručni rad i ukupni dojam nastupa

Objavljeno: 09.11.2022. zagorjeinternational

Učenici Srednje škole, sudjelovali su, u sklopu projekta Regionalni centar Zabok (ReCeZa), na osmom Međunarodnom natjecanju konobara, barmena, barista, restorana i srednjih škola koje se održavalo u Splitu u hotelu Radisson Blu, od 2. do 6. listopada.

Na natjecanju je sudjelovalo preko 100 učenika iz šest zemalja. Učenici Monika Leljak i Antonio Lažeta predstavnici Srednje škole Zabok – RCKTU natjecali su se u tri discipline – Monika Leljak iz 4.THK razreda u disciplini Barista za područje espresso, latte art, signature drink i capuccino, a osvojila je tri brončane medalje, dok je Antonio Lažeta iz 3.THK u disciplini Cocktail: aperitivni koktel i long drink osvojio dvije brončane medalje.

Učenici su, kao tim nastupili u disciplini Sinkronizirani koktel te su dobili pehar  za najbolji stručni rad te pehar za ukupni dojam njihovog nastupa. Pripremali su ih mentori Ivan Petek i Josip Hodak, a u okviru programa, svi su sudjelovali na raznim edukacijama i radionicama – primjerice Trendovi u ugostiteljstvu – organska vina, Kokteli na bazi kave, Whiskey experience, Sinkronizirani kokteli, Sljubljivanje sireva s crnim vinima i drugim.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba