U finalu s još osmero kandidata - evo kako im možete dati svoj glas

Za titulu najboljeg radnika u Hrvatskoj bore se Ivica Kolarić iz Varaždina i Štefica Kolačko iz Ivanca

Objavljeno: 30.10.2022. zagorjeinternational

S ciljem promicanja optimizma i pronalaska radnika koji svojim radom, etikom i velikim srcem čine svoju zajednicu boljim mjestom, Hrvatska već pet godina zaredom traži najboljeg radnika kroz projekt naziva ‘Mali svjetionik’, piše Varazdinski.hr.

Ove je godine stiglo više od 800 prijava koje je pregledala stručna komisija, odabrala 10 najboljih kandidata, a sada je u tijeku faza u kojoj javnost glasa za svoje favorite.  

Za titulu najboljeg radnika u Hrvatskoj i nagradu od 100.000 kuna, ove se godine bore i Ivica Kolarić iz Varaždina te Štefica Kolačko iz Ivanca. 

Kolarić je po zanimanju diplomirani inženjer elektrotehnike, učitelj Tehničke kulture u Prvoj osnovnoj školi u Varaždinu, a uz to, već 17 godina radi na razvoju izvannastavne aktivnosti Robotike, radeći s djecom od vrtićke do srednjoškolske dobi. Tijekom tjedna, radionice robotike održava u Varaždinu, a vikendima u Zagrebu, dok za vrijeme školskih praznika organizira i vodi kampove i radionice robotike po cijeloj Hrvatskoj.

Kolačko se zbog obiteljske situacije odlučila na promjenu posla jer je samohrana majka te želi moći sama podići svoju djecu. Odlučila se školovati za profesionalnog vozača i položiti vozački ispit D kategorije (autobus), a odmah potom je počela je s radom kod autobusnog prijevoznika, najprije ‘Vincek’, a sada ‘Presečki’. Osim toga, prije dva mjeseca položila je i C kategoriju (kamion) te trenutno polazi za E kategoriju (prikolica). U šest godina radnog iskustva kao vozačica autobusa, uporna je u svojim ciljevima, kolegama je uvijek spremna pomoći, a i putnici je vole.

Ovogodišnje finaliste možete pronaći na službenim stranicama projekta ‘Mali svjetionik’ gdje ujedno možete i glasati za svojeg favorita. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba